Chokladmousse på 3 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette

Snabb, enkel, fluffig och väldigt god chokladmousse som görs på ynka 3 ingredienser.

Godaste och fluffigaste chokladmoussen gör du på bara 3 ingredienser och utan gelatin. Min absoluta favorit när det kommer till chokladmousse och den funkar lika bra att servera som den är eller att fylla en tårta med.

Det här är en riktigt fyllig och god chokladmousse med mycket chokladsmak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
enkel chokladmousse på 3 ingredienser

Chokladmousse på 3 ingredienser

Portioner: 6

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 äggulor
5 dl vispgrädde

Tips!

  • Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 äggulor
5 dl vispgrädde

TIPS!

  • Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  2. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
  4. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp moussen i glas om du vill servera som den är. Om du vill fylla en tårta med moussen kan du antingen hälla den över din tårtbotten i en springform eller låta moussen stelna i bunken i kylskåpet innan du spritsar eller brer den på din tårtbotten.
  6. Låt moussen stelna i kylskåpet minst 1-2h innan servering (den stelnar olika snabbt beroende på om du serverar den i glas eller på en tårta)
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
  2. Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
  4. Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp moussen i glas om du vill servera som den är. Om du vill fylla en tårta med moussen kan du antingen hälla den över din tårtbotten i en springform eller låta moussen stelna i bunken i kylskåpet innan du spritsar eller brer den på din tårtbotten.
  6. Låt moussen stelna i kylskåpet minst 1-2h innan servering (den stelnar olika snabbt beroende på om du serverar den i glas eller på en tårta)
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.6 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
18 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cornelia
4 years ago

Hur länge ska den stelna om man har den i glas?

Cornelia
Svara till  camillahamid
4 years ago

Ok vad bra då vet jag och jag tycker att din och Emmas podd är den bästa podden som finns! Sluta aldrig med det ni gör!

trackback
4 years ago

[…] marängen inte går till spillo. Detsamma gäller om du gör en fyllning på t ex vaniljkräm eller chokladmousse. Lite tips för dig som vill ta vara på hela råvaran! Om du inte orkar eller hinner göra egen […]

Sara
Sara
3 years ago

Kan man använda ljus bakchoklad?

Sara
Sara
3 years ago

Kan man använda ljus bakchoklad

mose
mose
3 years ago

mmmm va jättegott gjorde det varje dag

Elsa
Elsa
3 years ago

Det blev super gott! Rekomenderar starkt att servera med hallon eller annat bär.

Elsa
Elsa
2 years ago

Jätte gott och jätte enkelt! Jag har gjort den här en massa gånger och är perfekt att göra innan man ska laga middag!

Farah
Farah
2 years ago

Jag älskar dina videos dom är perfekta jag vill att du ska vara min lärare på bakning I love you

5C32354A-9248-49EC-8A6E-62DC513394EC.jpeg
Ester
Ester
2 years ago

Hur mörk choklad kan man använda till chokladmoussen?

Valerie Lärk
Valerie Lärk
2 years ago

Hej de är ju inget socker i moussen man vill ju ha de lite sött kan man inte hälla i lite strösocker?

Selma
Selma
2 years ago

Måste testa! Kan man göra den en dag innan, blir den lika god om den står 1 dag i kylskåpet?

Tips!

  • Gör moussen mjölkfri genom att använda växtbaserad grädde och vegansk choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?