Pajen bakas i en rund pajform eller springform med diameter på 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbets ihop alla ingredienserna till pajskalet bara precis tills det går ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i frysen i ca 20 minuter för att stelna.
- Nagga pajbotten med en gaffel och grädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills det fått fin färg.
- Låt pajskalet svalna medan du gör fudgefyllningen.
- Lägg alla ingredienser förutom smör och mjölkchoklad i en tjockbottnad kastrull. Värm upp på högsta värmen och sänk sedan till medelvärme när det börjat koka. Fudgen ska puttra tills den når 117 grader (tar ca 30 minuter).
- Ta bort kastrullen från värmen och rör sedan ner smör och mjölkchoklad tills du får ett fin och jämn fudgesmet.
- Häll upp fudgen i pajskalet och låt stelna i minst 3 timmar i kylskåpet innan du dekorerar med färska bär och serverar.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Kanterna på min pajbotten sjönk ihop när jag ställt in den i ugnen. Vad kan jag göra för att motverka till nästa gång? Kan det ha med pajformen att göra (använde foileform) eller kan det fixa sig om man minskar på smöret?
/ovan bakare
Kan man göra denna dagen innan den ska serveras? 🙂
Det går bra 😊