Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med maizena, kakao och 1 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
- Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
- Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
- Bre vaniljkrämen över marängem. Toppa med färska bär och/eller frukt och rulla ihop den.
- Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan.
- Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
- Avsluta med att garnera med mer färska bär och/eller frukt och toppa med krossade hasselnötter.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej!
Jag blev nyfiken. Varför blandar du i en del av strösockret med maizena och kakaon, istället för att tillsätta det till marängen?
Tack!