Chokladbollsspett

Jag och min äldsta dotter har gjort mumsiga chokladbollsspett! En perfekt efterrätt till grillat, eller vad säger ni? Just idag gjorde vi dem på nyttiga chokladbollar men det går ju självklart lika bra att göra dem på vanliga chokladbollar. I det här inlägget ger jag recept på båda varianterna!

När det kommer till dessa barnsligt goda chokladbollsspett så är det bara fantasinsom sätter gränser. Du kan trä dina spett med exakt vad du vill som tillbehör till chokladbollarna. Färska bär och frukt ger en härligt färgglad känsla och de balanserar upp chokladen bra. Idag körde vi på banan, jordgubbar och blåbär men det går såklart minst lika bra med äpple, ananas, päron, vindruvor eller annat gott du råkar ha hemma!

Jag och dottern gjorde lite mindre spett med 1 chokladboll men har du längre spett kan du trä på mer!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladbollsspett

Portioner: 25

Ingredienser

Ingredienser (nyttiga chokladbollar):
25 mjuka, färska dadlar
2 dl naturella nötter
1 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
3 msk kakao
kokosflingor till garnering

Ingredienser (klassiska chokladbollar):
225 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
kokosflingor att rulla chokladbollarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Nyttiga chokladbollar:Mixa ihop alla ingredienser, förutom kokosflingorna, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer.
  2. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter innan du rullar dem till jämnstora bollar i valfri storlek.
  3. Rulla chokladbollarna i kokosflingor och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
  4. Klassiska chokladbollar: Mixa ihop alla ingredienser, förutom kokosflingorna, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer.
  5. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter innan du rullar dem till jämnstora bollar i valfri storlek.
  6. Rulla chokladbollarna i kokosflingor och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?