Chokladbiskvier är en riktigt kär kondisklassiker som består av en segmjuk mandelbotten, fluffig chokladsmörkräm och ett drömmigt täcke av choklad. Ni är många som efterfrågat både recept och video på klassiska chokladbiskvier och nu är dagen äntligen här!
Ni som följt mig länge vet att jag helst undviker smörkräm och hellre fyller mina chokladbiskvier med fluff. Men när jag ska baka klassiska chokladbiskvier stavas genvägen marängsmörkräm. Att göra en marängbaserad chokladsmökräm är det absolut bästa, om man som jag inte tycker om vanlig smörkräm. Den blir så luftig och fluffig och smakar betydligt mindre smör.
Några tips för att lyckas med chokladbiskvier
- Vispa inte smeten till botten för mycket. Låg hastighet och bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Spritsa gärna ut smeten till bottnarna för ett jämnt resultat. Det är inte bara för att det blir snyggt utan för att det också blir en jämnare gräddning.
- Alla ugnar är olika effektiva. Men du vet att dina bottnar är klara när de fått en fin gyllenbrun färg. Även om de sitter fast i bakplåtspappret när du tar ut dem så kommer de att lossna när de svalnat. Låt bottnarna svalna helt och hållet på eftervärme på plåten.
- Den godaste marängsmörkrämen är den där smöret har vispats riktigt ordentligt. Ju mer du vispar, desto mer luft får du in i smörkrämen och desto mindre kommer smörkrämen att smaka smör. Hur bra?
- Du kan använda vilken choklad du vill till din marängsmörkräm men personligen föredrar jag en choklad med 70% kakaohalt för att det inte ska bli för sötsliskigt. Även fast du inte tycker om mörk choklad i vanliga fall så lovar jag att det inte alls blir beskt, det späds ju ut med en massa maräng och smör så det kommer upplevas mer åt mjölkchokladhållet sen när du äter smörkrämen.
- Orolig över momentet där du ska doppa biskvierna i choklad? Här kommer lite tips på hur du klarar det! Viktigt är att biskvierna är kalla. Låt dem stå i kylen medan chokladen smälts och svalnar. För det är viktigt att inte chokladen är för varm för då slutar allt i en enda sörja. Chokladen ska vara rinnig men fortfarande ha svalnat. Stick ner en vass kniv i botten på chokladbiskvin, underifrån och doppa den i chokladen så slipper du massa kladd på fingrarna och risk för att tappa dem i chokladen.
Hur många blir det? 25 ST som menyrden säger eller 15 ST det står i texten?
15 stycken, har ändrat i texten nu 🙂
Hej Camilla!
Man märker verkligen att du lägger ner kraft och eftertanke i dina recept. Dina tips är användbara och det är väldigt roligt att man får lära sig mycket nytt. Du har även fina färger och en härlig ton i dina videor.
Nu är jag sugen på att prova på att baka biskvier!
Tack!
Hej bästa du! Tusen tack vad glad jag blir 🙂 Hoppas att det ska smaka <3
Hej! Går det att frysa in biskvierna?
Funkar utmärkt 🙂
Jag gillar smörkräm, men blev ändå nyfiken på att testa! Blev så nöjd med resultatet 😊 fick 25 st. Tillsatte en msk starkt kaffe också 👌 Mums!
Mycket välskrivet och gott recept. Detta kommer jag göra fler gånger.
Tack snälla 🙂
Bästa receptet jag testat!
Fick ut 30 mindre efter detta recept ☺️
Har du provat att göra chokladbiskvier i långpanna? Tänkte att för mig som inte är så proffsig så vore det enklare?
Hejhej, förlåt för sent svar! https://mykitchenstories.se/fluffbiskvier-i-langpanna/ 😍
Tack! Det receptet måste jag testa 😋😍
Hej!
Jag undrar om man kan byta ut smaksättningen mot päronessens istället för choklad med detta receptet?
Vänligen Emma
Hej! Jag undra över om man vill göra smörkrämen utan choklad. Har tänkt mig test med essens. Är det bara att utesluta chokladen helt eller ska jag ha mer smör då?
Hej! Älskar detta receptet!! Bästa ja nånsin bakat. Du är verkligen grym! Har dock en fråga, smeten blev jätte len och inte alls tjock som på videon, så kakorna blev tunna och stora? Vad tror du ja gjorde för fel? Juste! Ja använde gaffeln!!
Wow blev så himla goda , fick fram 28 st mellanstora 😍😍 rekommenderar verkligen 🥰
Vad gör jag när marängsmörkrämen blir för lös?
Stoppa in i kylskåpet och låt stelna innan du vispar upp den 🥰
Vad gör jag när marängsmörkrämen blir för lös
Stoppa in i kylskåpet och låt stelna innan du vispar upp den 🥰
Varför sjunker mina bottnar ihop efter gräddning och blir nästan ihåliga?
Antingen så vispar du in för mycket luft i smeten eller så är de undergräddade ❤️
Toppen goda men vad kan jag göra m överbliven kräm. Frysa krämen går det o Använda senare
Hejhej! Du kan frysa in den i en lufttät burk och ta fram för att tina och vispa nästa gång du ska göra biskvier 🥰
Hej! Vilket mått på långpanna är bäst för detta recept?
Hejhej, standard plåten som kommer med ugnen blir bra 😊
Hej Camilla! Jag funderar på om dessa går att frysa, vad tror du? 🙂
Hejhej! Det går bra 😊
Nu känner jag mig korkad, men hur gör jag en egen spritpåse
Hejhej, finns inga dumma frågor! Du kan snurra ihop ett bakplåtspapper med en bit tejp så det håller, eller en fryspåse som du fyller och klipper till i ett hörn. Lycka till! 😊
Hej!
FANTASTISKT recept! Tack för alla små hacks😍 Jag har svårt att få loss bottnarna från bakplåtspappret, har vi något life hack för det?
Kram
Hejhej, vad kul att du gillar det 😍 Hmm, låt dem svalna ordentligt innan du tar loss dem är nog mitt bästa tips!
Hej! Blir dessa bäst att frysa in efter man doppat dom i choklad, eller kan man lika gärna frysa in dom ”odoppade” och sedan doppa dom innan servering? Är rädd för att chokladen ska bli ”svettig” när dom tinar annars ☺️
Hejhej! Du tänker helt rätt om du vill undvika svettig choklad ☺️❤️
Fan Camilla du är tung på att baka. Har också känt att smörkräm är lite mycket så ska göra ditt recept och prova. Blir säkert jättebra ✌😁
Säg gärna till vad du tyckte! Lycka till 🤩
Hej Camilla!
Jag älskar dina recept. Bakade dina kardemummabullar igår, SÅ goda!
En fråga, jag har läst mig till att det går att frysa in dessa, hur länge tror du man kan ha dem i frysen? ☺️
Hejhej Sofie! Vad kul att du gillade dem 😍 Dessa går utmärkt att frysa in, håller 3 månader i frysen. Chokladen kan dock “svettas” lite vid upptining, men smakar precis som den ska. Om de ska serveras och man vill ha en fin choklad-yta, kan man frysa in dem odoppade och doppa innan servering 🥰
Hej, hur länge håller dessa i kylskåp på ett ungefär? 😍
Hejhej, håller sig fint en vecka i kylen 😍
Bakade dessa biskvier igår och de blev så fruktansvärt gott! Ska bli så roligt att bjuda på jobbet idag 😍
Men åh, vilket perfekt sätt att överraska kollegorna på. Kul att du gillade dem, hoppas det ska smaka på fikat! 🥰
Åååå de blev så fina å supergoda Tack Camilla för videon å fram åkte min Ankarsrum å jag fick prova visp delen som jag aldrig gjort 🙏 Provade med 2 olika mandelmass sorter å det blev lite olika så nu vet jag vilken jag kommer att använda nästa gång ! 🌺🌺🌺🌺
Åh, vad glad jag blir! Tack själv 🥰
Kan man smaksätt marängsmörkrämmen med kaffe och kakao istället för mörkchoklad?
Bakade dessa igår, alltså helt obeskrivligt goda blev dom 🙂
Vad glad jag blir att du gillade dem, tack fina du! 🥰
Kan man göra dubbel sats för att få 30st
Hejhej Michaella! Det går jättebra, hoppas det ska smaka! ☺️
Hej!
Jag har bakat dina beskvier förut, det bästa receptet som finns! Tidigare har jag dock serverat dem ganska omgående… hur länge håller de i kylskåp?
Kan man frysa in bottnarna för att sedan fylla med marängsmörkräm några dagar senare? Typ preppa många bottnar på en gång?
Hejhej, ursäkta sent svar! Det går bra ☺️
De flöt ut och blev väldigt tunna och ca10 cm i diameter. Nästa gång gör jag dem mindre, kanske i formar för att hålla formen. Finns det nåt sätt att få chokladen man doppar i lite tunnare?
Hej! Du kan ha i lite neutral olja eller kokosolja i den smälta chokladen tills du får önskad konsistens ☺️
Värdens godaste biskvier⭐️⭐️…
är ju en del olika moment, men sååå väl värda det .. jag gör inga andra sen jag hittade ditt recept..
Jag gör antingen 15 st lite större eller
20 st lite mindre ..
Tusen Tack för alla bra recept du delar med dig 👩🏼🍳⭐️
Vad glad jag blir att du gillar dem, tack snälla du! 🫶🏼