Choklad tortillas à la Antonija Mandir

Krispiga choklad tortillas med mjölkchoklad och färska bär.

I avsnitt 2 av Halv Åtta hos en Youtuber bjöd Antonija Mandir på den efterrätt som jag hade hoppats på: hennes virala choklad tortillas. Krispiga på utsidan och fyllda med en MASSA mjölkchoklad. Som pricken över i:t garnerade hon med färska och syrliga bär.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

choklad tortillas

Choklad tortillas à la Antonija Mandir

Portioner: 4

Ingredienser

12 stycken tortillabröd
200 g mjölkchoklad
4 msk vetemjöl
2 msk vatten
neutral olja att fritera i (mat-, solros- eller rapsolja)
färska bär och florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

12 stycken tortillabröd
200 g mjölkchoklad
4 msk vetemjöl
2 msk vatten
neutral olja att fritera i (mat-, solros- eller rapsolja)
färska bär och florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 portioner choklad tortillas.

  1. Skär varje tortillabröd på mitten, en halva är en chokladtortilla.
  2. Vik brödet till en korn och stoppa i 2 chokladrutor
  3. Blanda mjöl och vatten till ett ”lim” och slut konen med blandningen och pressa så den stängs ordentligt.
  4. Fritera dina choklad tortillas i neutral olja på 175-180 grader. 1-2 minuter på varje sida.
  5. Servera varma tillsammans med färska bär. Pudra med florsocker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 4 portioner choklad tortillas.

  1. Skär varje tortillabröd på mitten, en halva är en chokladtortilla.
  2. Vik brödet till en korn och stoppa i 2 chokladrutor
  3. Blanda mjöl och vatten till ett ”lim” och slut konen med blandningen och pressa så den stängs ordentligt.
  4. Fritera dina choklad tortillas i neutral olja på 175-180 grader. 1-2 minuter på varje sida.
  5. Servera varma tillsammans med färska bär. Pudra med florsocker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
Fia
2 years ago

Det ser jättegott ut

Agnes
2 years ago

Ser sååå gott ut. Men kan man ha någon annan fyllning? T.ex nutella.

Araks
Araks
2 years ago

Otroligt gott 👌 har hjort den idag, barnen är helt kära, tänker nästa gång fritera utan choklad i och prova spritsa i någon annan fyllning kanske funkar.
Tack så jättemycket 🥰

Cornelia
Cornelia
2 years ago

Om jag saknar termometer, hur länge ungefär tar det för oljan att bli tillräckligt varm?

Matilda Dahlqvist
Matilda Dahlqvist
2 years ago

Jag gjorde det här idag till min familj och det uppskattades väldigt mycket!!!❤️
Det kommer nog bli en och annan choklad tortilla i sommar till grillkvällarna!!!❤️🥰

Cami
Cami
2 years ago

När kommer receptet för varmrätten 😀 dom där friterade pannkakorna såg sååå goda ut!

Nellie
Nellie
1 year ago

Jättebra recept 😄 Håller dem i kylen ett dygn? Eller måste dem ätas samma dag? 🙃

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?