Chocolate chip cookies i långpanna

De bästa idéerna är de som uppstår helt oplanerat. Som t.ex dessa chocolate chip cookies i långpanna. Igår hade jag hemkunskap med årskurs 6 direkt efter deras nationella prov, vilket gjorde att lektionen vart lite kortare men jag hade lovat att vi skulle baka chocolate chip cookies. När jag i slutet av lektionen insåg att vi inte skulle hinna göra det på det traditionella sättet så uppmanade jag dem helt enkelt att bara trycka ut hela degen i plåten och grädda den så. Sagt och gjort och det blev HUR BRA SOMHELST!

Skurna chocolate chip cookies eller chocolate chip cookies i långpanna, oavsett vad du väljer att kalla dessa godingar så är det ett smart sätt att göra cookies på när tid och ork är knapp.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chocolate chip cookies i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1,75 dl brunt farinsocker strö
1 rumstempererat ägg
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk maizena
200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Täck din plåt med bakplåtspapper och tryck ut hela degen i den.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Skär kakan i 24 rutor medan den fortfarande är varm.
  10. Låt svalna helt innan du serverar eller förvarar i lufttät burk, mörkt och svalt.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  4. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen och arbeta snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Täck din plåt med bakplåtspapper och tryck ut hela degen i den.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Skär kakan i 24 rutor medan den fortfarande är varm.
  10. Låt svalna helt innan du serverar eller förvarar i lufttät burk, mörkt och svalt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Clara
Clara
3 years ago

Gick inte alls bra, den var långt ifrån färdig efter 20 minuter, en deg som gick o äta med sked…omöjlig att skära bitar i 🙁

Vet inte om jag gjorde den för tjock men det var så bökigt att bre ut degen till ett jämt lager, hur gör du för att lyckas?
Jag använde mig av en ugnsform ca 20 x 30 cm

Ella Nilsson
2 years ago

Goda

Noor
Noor
2 years ago

Vilken storlek på pannan rekommenderar du att ha? 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?