Cheesecakesnittar

Efter att jag tog fram ett recept på raspberry cheesecake cookies så har jag velat experimentera lite mer med att fylla bakverk med cheesecakefyllning. Jag tycker att cheesecake är så himla gott och syrligheten från färskosten balanserar upp de flesta söta smaker på ett väldigt bra sätt. Först på tur i min resa med att fylla saker med cheesecakefyllning är dessa kolasnittar med cheesecake och hallonsylt. Det blev så himla gott och jag var såklart tvungen att dela receptet med er på en gång.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Cheesecakesnittar

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakefyllning):
50 g färskost
0,25 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (deg):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 dl hallonsylt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (cheesecakefyllning):
50 g färskost
0,25 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (deg):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 dl hallonsylt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Dela degen i två lika stora delar och rulla varje del till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop längs med hela längderna som du ska lägga cheesecakefyllning i.
  6. Fyll gropen med cheesecakesmeten och nyp ihop kanterna så att fyllningen täcks med deg helt och hållet.
  7. Tryck försiktigt till en ny grop, inte så djup, med tummen längs med längden och fyll den med sylt.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar vardera.
  10. Förvaras tätt förslutna i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Dela degen i två lika stora delar och rulla varje del till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop längs med hela längderna som du ska lägga cheesecakefyllning i.
  6. Fyll gropen med cheesecakesmeten och nyp ihop kanterna så att fyllningen täcks med deg helt och hållet.
  7. Tryck försiktigt till en ny grop, inte så djup, med tummen längs med längden och fyll den med sylt.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar vardera.
  10. Förvaras tätt förslutna i kylskåpet.

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
28 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] småkakan som jag bara kan. Och jag är en bra bit på vägen! Ni har väl inte missat mina cheesecakesnittar, kolasnittar med inbakad mjölkchoklad eller kärleksmumssnittar? Man kan egentligen ta vilket […]

Nathalié
Nathalié
4 years ago

Ska man h ägg i?

Fanny
Fanny
3 years ago

Hej! Ska man lägga sylten ovanpå cheesekakesmeten eller när ska den i?

Alexandra
Alexandra
3 years ago

Tänkte baka dessa idag! Men jag förstår inte riktigt. Ska man stänga in färskostfyllningen, menar du med att stänga igen så pass att degen täcker allt och sedan sylt på nästa lager?🍓

EmDe
EmDe
3 years ago

Kan man byta ut mjölet för att få de glutenfria?

Armaghan
Armaghan
3 years ago

Så goda och en absolut favorit hos oss! 😋😍

Alexandra
Alexandra
3 years ago

Jag gjorde precis mina första snittar på detta recept och tyckte degen var otroligt kletig. Gick ej att “rulla” ut ens på bordet då det endast klibbade fast.

David
David
3 years ago

Tack för recept. Min deg blev lite smulig och svår att få ihop. Att nypa och täcka för krämen var nästan omöjligt. Vad Kan jag tänka på till nästa gång? 50 g smör känns så lite.

Alexandra
Alexandra
3 years ago

Hej!
Kan man förvara snittarna i frysen eller hur länge kan de förvaras i kylskåp? 🙂

Vanessa
Vanessa
3 years ago

Om man ska ha dom till ett kalas tänkte jag förbereda en massa bakelser. När är dom som godast? Kan man göra dom 2 dagar innan och det är lika goda än om man gör dom 1 dag innan? Tänkte vill ha dom så goda som möjligt haha🙈

Last edited 3 years ago by Vanessa
Ulla
Ulla
3 years ago

Kan man använda mascarpone som färskost?

Camilla Törnros
Camilla Törnros
3 years ago

Om man vill göra den glutenfri. Hur byter jag ut mjölet för att dom inte ska bli torr.

Helena
Helena
3 years ago

Snälla Camilla, du kan väl göra en film på hur du gör de här mumsiga kakorna. Har bakat dem några gånger men får inte riktigt till det trots att jagar en mycket van bagerska.

Annelie
Annelie
2 years ago

De här kakorna var de godaste jag ätit, fantastisk smakkombo! Men, mina blev väldigt mjuka, gick inte att lyfta utan att de gick av på mitten. Kan det bero på för lite mjöl? Hade blivit perfekt om det fanns lite crunch i kakorna!

Sonja
Sonja
2 years ago

Kan man frysa dom? Dom ser väldigt goda ut! 👌

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?