Brownieklubbor med dumlegömma

18 röster
brownieklubbor med dumlegömma
Drömgoda brownieklubbor med dumlegömma som bara smälter i munnen. Perfekt fika till dessertbort eller fikabord till kalas och fest!

Vad säger ni om jag säger cakepops med brownie, dumlekolor, massor med choklad och flingsalt? Goda bakverk på pinne verkar vara något som ni verkligen tycker om. Särskilt till större fikabjudningar och kalas så det ska definitivt bli mer av den typen av recept här.

cakepops

Det här receptet fick jag äran att ta fram till Fazer förra året men det publicerades bara på instagram och ni är många som frågat efter det så jag lägger upp det här på bloggen också.

Choklad och kola kan dessutom aldrig gå fel. Speciellt när man bara ser en chokladbollsliknande klubba, tar en tugga och först möts utav kladdigt chokladinnehåll och sedan sätter tänderna i en seg dumlekola. Det är så himla gott!

Det här är en rätt gammal video men i den visar jag steg för steg hur man gör för att baka cakepops och principen gäller oavsett vilken kaka, smet eller choklad du använder. Skulle ni vilja se en video på hur jag bakar specifikt brownieklubbor med dumlegömma? Skriv det gärna i kommentarsfältet isåfall så vet jag om det är något ni skulle vilja se!

Receptet ger 20 brownieklubbor med dumlegömma.

Ingredienser:

250 g smör

250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

4 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

20 dumlekolor

250 g valfri choklad att doppa klubborna i (jag valde mörk choklad)

Flingsalt att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 25×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och smält ihop med smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll ner smörchokladen och vänd ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du formar brownien till bollar.
  5. Smula ner brownien i en bunke och dela smulet i 20 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en dumlekola i mitten, vik över kanterna och rulla till en jämn boll. Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
  6. Grovhacka chokladen du ska doppa klubborna i och smält i microvågsugnen, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång du värmer tills den smält helt och hållet. Låt svalna.
  7. Doppa ena änden av det du vill använda som klubbpinne i chokladen och tryck sedan ner den i browniebollen. Låt chokladen stelna innan du doppar hela browniebollen i choklad. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen på bollen stelnar.

TIPS!

  • Gör veganska brownieklubbor genom att använda DETTA recept på veganska brownies. Byt ut dumlekolorna mot annan valfri vegansk kolagodis.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennifer
Jennifer
2 år sedan

Jaaaaa, jag vill se när du bakar specifikt dessa! Om du har tid och ork kan du ju göra en video med olika typer av cakepops och olika överdrag osv. Längtar redan 😂😍

“Sabina”
“Sabina”
2 år sedan

Hej frân varma Turkiet 🤗 Ser sâ underbar god ut de hâr cakepopsen 😋 Har kollat pa videon och det dâr ser ju inte sa svart ut kanske lite tidsfördrivande bara ☺️ Finns inte dumle choklad i Turkiet men hittar nog nâgot liknande chokladsort. Jag har förstâtt principen i det hela tack vare videon men hur man gör nâr man har choklad i kakan? Ska man rulla kakan till bollar med choklad i och sen frysa i kyllen eller? Hur blir det att sticka ner pinnarna i cakepopsen ? Blir det inte svârt eftersom cakepopsen âr frusna? Mânga frâgor blev… Läs mer »

Kristina
Kristina
2 år sedan

Ja tack, gärna! Älskar att se dig och få inspiration😊

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x