Brownieklubbor med dumlegömma

Drömgoda brownieklubbor med dumlegömma som bara smälter i munnen. Perfekt fika till dessertbort eller fikabord till kalas och fest!

Vad säger ni om jag säger cakepops med brownie, dumlekolor, massor med choklad och flingsalt? Goda bakverk på pinne verkar vara något som ni verkligen tycker om. Särskilt till större fikabjudningar och kalas så det ska definitivt bli mer av den typen av recept här.

Det här receptet fick jag äran att ta fram till Fazer förra året men det publicerades bara på instagram och ni är många som frågat efter det så jag lägger upp det här på bloggen också.

Choklad och kola kan dessutom aldrig gå fel. Speciellt när man bara ser en chokladbollsliknande klubba, tar en tugga och först möts utav kladdigt chokladinnehåll och sedan sätter tänderna i en seg dumlekola. Det är så himla gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

brownieklubbor med dumlegömma

Brownieklubbor med dumlegömma

Portioner: 20

Ingredienser

250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
250 g valfri choklad att doppa klubborna i (jag valde mörk choklad)
Flingsalt att dekorera med

Tips!

  • Gör veganska brownieklubbor genom att använda DETTA recept på veganska brownies. Byt ut dumlekolorna mot annan valfri vegansk kolagodis.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
250 g valfri choklad att doppa klubborna i (jag valde mörk choklad)
Flingsalt att dekorera med

TIPS!

  • Gör veganska brownieklubbor genom att använda DETTA recept på veganska brownies. Byt ut dumlekolorna mot annan valfri vegansk kolagodis.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 25×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och smält ihop med smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll ner smörchokladen och vänd ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du formar brownien till bollar.
  5. Smula ner brownien i en bunke och dela smulet i 20 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en dumlekola i mitten, vik över kanterna och rulla till en jämn boll. Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
  6. Grovhacka chokladen du ska doppa klubborna i och smält i microvågsugnen, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång du värmer tills den smält helt och hållet. Låt svalna.
  7. Doppa ena änden av det du vill använda som klubbpinne i chokladen och tryck sedan ner den i browniebollen. Låt chokladen stelna innan du doppar hela browniebollen i choklad. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen på bollen stelnar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en rektangulär form med måtten 25×30 cm med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och smält ihop med smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll ner smörchokladen och vänd ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du formar brownien till bollar.
  5. Smula ner brownien i en bunke och dela smulet i 20 lika stora delar. Platta till varje del i handen, lägg en dumlekola i mitten, vik över kanterna och rulla till en jämn boll. Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
  6. Grovhacka chokladen du ska doppa klubborna i och smält i microvågsugnen, 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång du värmer tills den smält helt och hållet. Låt svalna.
  7. Doppa ena änden av det du vill använda som klubbpinne i chokladen och tryck sedan ner den i browniebollen. Låt chokladen stelna innan du doppar hela browniebollen i choklad. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen på bollen stelnar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennifer
Jennifer
3 years ago

Jaaaaa, jag vill se när du bakar specifikt dessa! Om du har tid och ork kan du ju göra en video med olika typer av cakepops och olika överdrag osv. Längtar redan 😂😍

“Sabina”
“Sabina”
3 years ago

Hej frân varma Turkiet 🤗 Ser sâ underbar god ut de hâr cakepopsen 😋 Har kollat pa videon och det dâr ser ju inte sa svart ut kanske lite tidsfördrivande bara ☺️ Finns inte dumle choklad i Turkiet men hittar nog nâgot liknande chokladsort. Jag har förstâtt principen i det hela tack vare videon men hur man gör nâr man har choklad i kakan? Ska man rulla kakan till bollar med choklad i och sen frysa i kyllen eller? Hur blir det att sticka ner pinnarna i cakepopsen ? Blir det inte svârt eftersom cakepopsen âr frusna? Mânga frâgor blev det 😃 men du gör ett underbar jobb!! Mycket tacksam âr jag för allt du gör 🤗💐

Kristina
Kristina
3 years ago

Ja tack, gärna! Älskar att se dig och få inspiration😊

Tips!

  • Gör veganska brownieklubbor genom att använda DETTA recept på veganska brownies. Byt ut dumlekolorna mot annan valfri vegansk kolagodis.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?