Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Brownie med mandeltosca

Ingredienser

Brownie
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
2 tsk espressopulver

Mandeltosca
2,25 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1,25 dl rumstempererad vispgrädde
1 tsk flingsalt
200 g rostade mandelspån

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Brownie: Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och espressopulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills brownies är fast i kanterna med vobblig i mitten.
  6. Låt brownien svalna innan du toppar med mandeltosca.
  7. Mandeltosca: Smält strösockret på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sockret ska smälta helt och hållet, det ska inte finnas några klumpar kvar och ha fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och klicka ner lite smör i taget samtidigt som du rör om kraftigt hela tiden.
  9. Häll ner vispgrädde i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att röra om hela tiden. Skär sig såsen här så är det ingen fara, det löser sig sen när du kokar upp den.
  10. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen koka upp till 107 grader.
  11. Ta bort kastrullen från plattan igen och rör ner flingsalt.
  12. Häll upp kolasåsen i en värmetålig burk, gärna av glas.
  13. Låt såsen svalna i några minuter innan du vänder ner rostade mandelspån.
  14. Fördela toscan över brownien och låt stå i minst 4 h, helst över natten i kylskåpet innan du skär upp och serverar. Hoppas att det ska smaka!
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Brownie: Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt med hjälp av en elvisp i en bunke. Häll ner chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och espressopulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills brownies är fast i kanterna med vobblig i mitten.
  6. Låt brownien svalna innan du toppar med mandeltosca.
  7. Mandeltosca: Smält strösockret på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sockret ska smälta helt och hållet, det ska inte finnas några klumpar kvar och ha fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och klicka ner lite smör i taget samtidigt som du rör om kraftigt hela tiden.
  9. Häll ner vispgrädde i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att röra om hela tiden. Skär sig såsen här så är det ingen fara, det löser sig sen när du kokar upp den.
  10. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen koka upp till 107 grader.
  11. Ta bort kastrullen från plattan igen och rör ner flingsalt.
  12. Häll upp kolasåsen i en värmetålig burk, gärna av glas.
  13. Låt såsen svalna i några minuter innan du vänder ner rostade mandelspån.
  14. Fördela toscan över brownien och låt stå i minst 4 h, helst över natten i kylskåpet innan du skär upp och serverar. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar