Brownie cookies med godis

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Brownie cookies med godis

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Smält samman på medelvärme under konstant omrörning. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kakorna i bunken och vänd försiktigt samman alltsammans med slickepott till en jämn och krämig deg.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten.
  10. Toppa med godis medan de fortfarande är varma
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Smält samman på medelvärme under konstant omrörning. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kakorna i bunken och vänd försiktigt samman alltsammans med slickepott till en jämn och krämig deg.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten.
  10. Toppa med godis medan de fortfarande är varma
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?