Broccoli med ginger miso dressing à la Sofia Dalén

2 röster
Broccoli med ginger miso dressing
Sofia Daléns förrätt i Halv åtta hos en youtuber var denna goda broccoli med ginger miso dressing.

Vecka tre i Halv Åtta hos en Youtuber och fantastiska Sofia Dalén står för maten. Till förrätt serverade hon en drömgod broccoli med ginger miso dressing. En riktigt smakrik och god förrätt som jag gärna hade ätit mer av.

Receptet ger 4 portioner broccoli med ginger miso dressing.

Ingredienser:

3 buketter broccoli

2 vitlöksklyftor

1 lime

3 tsk riven ingefära

1,5 tsk sesamolja

6 msk matolja/rapsolja/solrosolja

3 msk sushivinäger

3 msk vit miso-paste

3 msk socker

2 msk japansk soja (Kikkoman eller liknande)

Sumak

Saltad och rostad majs (finns bland naturgodis)

Jordnötter

Chilirostade sesamfrön

Salt & peppar

Olivolja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skölj och dela broccolin i små buketter och skär sedan på mitten. Lägg i en skål och häll över en rejäl skvätt olivolja, pressa eller hacka vitlöksklyftorna över, strö över lite sumak samt salta och peppra. Massera ihop allt med händerna så all broccoli täcks med olja och kryddor. Broccolin behöver inte smaka supermycket, låt den vara ganska neutral.
  3. Sprid ut broccolin på plåten och sätt in i mitten av ugnen. Låt plåten vara inne runt 15-20 minuter – det ska fortfarande finnas en kärna i broccolin, så ha hellre inne den för kort än för länge. Den ska inte bli mjuk!
  4. Vispa ihop dressingen i en skål: riven ingefära, sesamolja, miso-paste, sushivinäger, socker, soja, en skvätt lime och matolja. Den ska vara syrlig, salt, vass och väldigt smakrik. Vill du dryga ut den kan du tillsätta mer olja, soja och så vidare och fortsätta tills du känner dig nöjd med smaken. Det ska smaka som en smocka på tungan!
  5. Servera broccolin på ett fat med misodressingen över samt finhackade jordnötter och hackad rostad majs. Strö över chilirostade sesamfrön. Ätes med fördel med ätpinnar!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x