Broccoli med ginger miso dressing à la Sofia Dalén

Sofia Daléns förrätt i Halv åtta hos en youtuber var denna goda broccoli med ginger miso dressing.

Vecka tre i Halv Åtta hos en Youtuber och fantastiska Sofia Dalén står för maten. Till förrätt serverade hon en drömgod broccoli med ginger miso dressing. En riktigt smakrik och god förrätt som jag gärna hade ätit mer av.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Broccoli med ginger miso dressing

Broccoli med ginger miso dressing à la Sofia Dalén

Portioner: 4

Ingredienser

3 buketter broccoli
2 vitlöksklyftor
1 lime
3 tsk riven ingefära
1,5 tsk sesamolja
6 msk matolja/rapsolja/solrosolja
3 msk sushivinäger
3 msk vit miso-paste
3 msk socker
2 msk japansk soja (Kikkoman eller liknande)
Sumak
Saltad och rostad majs (finns bland naturgodis)
Jordnötter
Chilirostade sesamfrön
Salt & peppar
Olivolja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

3 buketter broccoli
2 vitlöksklyftor
1 lime
3 tsk riven ingefära
1,5 tsk sesamolja
6 msk matolja/rapsolja/solrosolja
3 msk sushivinäger
3 msk vit miso-paste
3 msk socker
2 msk japansk soja (Kikkoman eller liknande)
Sumak
Saltad och rostad majs (finns bland naturgodis)
Jordnötter
Chilirostade sesamfrön
Salt & peppar
Olivolja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 portioner broccoli med ginger miso dressing.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skölj och dela broccolin i små buketter och skär sedan på mitten. Lägg i en skål och häll över en rejäl skvätt olivolja, pressa eller hacka vitlöksklyftorna över, strö över lite sumak samt salta och peppra. Massera ihop allt med händerna så all broccoli täcks med olja och kryddor. Broccolin behöver inte smaka supermycket, låt den vara ganska neutral.
  3. Sprid ut broccolin på plåten och sätt in i mitten av ugnen. Låt plåten vara inne runt 15-20 minuter – det ska fortfarande finnas en kärna i broccolin, så ha hellre inne den för kort än för länge. Den ska inte bli mjuk!
  4. Vispa ihop dressingen i en skål: riven ingefära, sesamolja, miso-paste, sushivinäger, socker, soja, en skvätt lime och matolja. Den ska vara syrlig, salt, vass och väldigt smakrik. Vill du dryga ut den kan du tillsätta mer olja, soja och så vidare och fortsätta tills du känner dig nöjd med smaken. Det ska smaka som en smocka på tungan!
  5. Servera broccolin på ett fat med misodressingen över samt finhackade jordnötter och hackad rostad majs. Strö över chilirostade sesamfrön. Ätes med fördel med ätpinnar!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 4 portioner broccoli med ginger miso dressing.

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skölj och dela broccolin i små buketter och skär sedan på mitten. Lägg i en skål och häll över en rejäl skvätt olivolja, pressa eller hacka vitlöksklyftorna över, strö över lite sumak samt salta och peppra. Massera ihop allt med händerna så all broccoli täcks med olja och kryddor. Broccolin behöver inte smaka supermycket, låt den vara ganska neutral.
  3. Sprid ut broccolin på plåten och sätt in i mitten av ugnen. Låt plåten vara inne runt 15-20 minuter – det ska fortfarande finnas en kärna i broccolin, så ha hellre inne den för kort än för länge. Den ska inte bli mjuk!
  4. Vispa ihop dressingen i en skål: riven ingefära, sesamolja, miso-paste, sushivinäger, socker, soja, en skvätt lime och matolja. Den ska vara syrlig, salt, vass och väldigt smakrik. Vill du dryga ut den kan du tillsätta mer olja, soja och så vidare och fortsätta tills du känner dig nöjd med smaken. Det ska smaka som en smocka på tungan!
  5. Servera broccolin på ett fat med misodressingen över samt finhackade jordnötter och hackad rostad majs. Strö över chilirostade sesamfrön. Ätes med fördel med ätpinnar!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johannes
Johannes
1 year ago

Ska göra denna till en förrätt till min mammas födelsedag,

Tuva
Tuva
1 year ago

Ska det stå chilirostade jordnötter istället för chilirostade sesamfrön?

Last edited 1 year ago by Tuva

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?