Receptet ger 4 portioner broccoli med ginger miso dressing.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skölj och dela broccolin i små buketter och skär sedan på mitten. Lägg i en skål och häll över en rejäl skvätt olivolja, pressa eller hacka vitlöksklyftorna över, strö över lite sumak samt salta och peppra. Massera ihop allt med händerna så all broccoli täcks med olja och kryddor. Broccolin behöver inte smaka supermycket, låt den vara ganska neutral.
- Sprid ut broccolin på plåten och sätt in i mitten av ugnen. Låt plåten vara inne runt 15-20 minuter – det ska fortfarande finnas en kärna i broccolin, så ha hellre inne den för kort än för länge. Den ska inte bli mjuk!
- Vispa ihop dressingen i en skål: riven ingefära, sesamolja, miso-paste, sushivinäger, socker, soja, en skvätt lime och matolja. Den ska vara syrlig, salt, vass och väldigt smakrik. Vill du dryga ut den kan du tillsätta mer olja, soja och så vidare och fortsätta tills du känner dig nöjd med smaken. Det ska smaka som en smocka på tungan!
- Servera broccolin på ett fat med misodressingen över samt finhackade jordnötter och hackad rostad majs. Strö över chilirostade sesamfrön. Ätes med fördel med ätpinnar!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ska göra denna till en förrätt till min mammas födelsedag,
Hoppas det ska smaka 🥳
Ska det stå chilirostade jordnötter istället för chilirostade sesamfrön?
Hejhej, nej chilirostade sesamfrön 🥰