Brigadeiro – snabbt och enkelt chokladkolagodis

Brigadeiro är en härligt krämig och len chokladkola som görs snabbt och enkelt på få ingredienser.

Den senaste tiden har jag sett så många baka det brasilianska chokladkola godiset brigadeiro att jag bara var tvungen att jag bara var tvungen att svänga ihop en sats igår kväll. Det som är så fantastiskt med brigadeiro, som är ett mellanting mellan chokladtryffel och chokladkola. Brigadeiro har sitt ursprung i Brasilien och görs ursprungligen på bara tre ingredienser plus valfri ingrediens att rulla dem i. Det allra vanligaste är chokladströssel men det är även gott att rulla dem i hallonpulver, kakao eller nötter.

Brigadeiro är ett perfekt att göra om man vill göra godis i sista minuten. Den här chokladkolatryffeln är sådär härligt segkrämig och bara smälter i munnen. Att ha något crunchy, såsom strössel eller nötter, runtom ger en underbar konsistensbalans som är beroendeframkallande. Ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

chokladkola

Brigadeiro – snabbt och enkelt chokladkolagodis

Portioner: 20

Ingredienser

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g normalsaltat smör
1 dl kakao
ev. 1 nypa salt
chokladströssel, hallonpulver, kakao eller finhackade nötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g normalsaltat smör
1 dl kakao
ev. 1 nypa salt
chokladströssel, hallonpulver, kakao eller finhackade nötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg sötad kondenserad mjölk, smör, kakao och salt i en kastrull.
  2. Koka upp allt under konstant omrörning på medelvärme.
  3. Räkna tiden från det att den börjar sjuda. Efter ca 10-12 minuter kommer smeten att tjockna.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och ställ den i kylskåpet för att svalna och stelna i ca 1-2 h, tills den når en formbar konsistens som går att rulla.
  5. Rulla smeten till 20 lika stora bollar och rulla dem därefter i chokladströssel.
  6. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är brigadeiro_stegfo%CC%88rsteg.jpg

Video
  1. Lägg sötad kondenserad mjölk, smör, kakao och salt i en kastrull.
  2. Koka upp allt under konstant omrörning på medelvärme.
  3. Räkna tiden från det att den börjar sjuda. Efter ca 10-12 minuter kommer smeten att tjockna.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och ställ den i kylskåpet för att svalna och stelna i ca 1-2 h, tills den når en formbar konsistens som går att rulla.
  5. Rulla smeten till 20 lika stora bollar och rulla dem därefter i chokladströssel.
  6. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Dela receptet

4.3 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
77 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
Charlotte
3 years ago

Åhh, de där är försvinnande goda!

Sofia Hjälm
Sofia Hjälm
3 years ago

Hej! Vad kan man ersätta sötad kondenserad mjölk med för att göra receptet vegansk?

Wilma
Wilma
Svara till  camillahamid
2 years ago

Kan man ha vanlig mjölk

Dittstörstafan
Dittstörstafan
3 years ago

Så bra recept, ganska önskelåt och super goda!😍

Amanda
Amanda
3 years ago

Kan dom frysas in ? Hur länge klarar dom sig i kylen?

Lilian
Lilian
Svara till  camillahamid
3 years ago

Funkar* 😀

caroline
caroline
Svara till  camillahamid
3 years ago

Har du tips på bra lufträt burk?

Merve
Merve
3 years ago

Hur många grader är den när den är färdig? 🙂

Esra
Esra
3 years ago

Kan man frysa dom?😊

Sandra
Sandra
3 years ago

He
Jag hade svårt att rulla dem.
Har någon annan haft de?j

Ebba
Ebba
Svara till  Sandra
3 years ago

Om du har lite sån cooking spray så spreja händerna med det. Alternativt pyttelite smör

Lena Lundahl
Lena Lundahl
3 years ago

Går det att använda färdigkokt kondenserad mjölk? Den som redan är tjock som kola, eller det fungerar kanske inte?

Josefine
Josefine
3 years ago

Funkar det med osötad kondenserad mjölk?

jovana
3 years ago

de ser jätte smariga ut

Emelie
Emelie
3 years ago

Hej! Ser supersmarrigt ut! Tror du att man kan minska ner på kakaon eller blir det knasigt med konsistensen då?

Tindra
Tindra
3 years ago

Hej! Mina blev supergoda men efter smeten varit i kylen så blev den väldigt hård och gick inte att rulla, jag använde tjockbottnad kastrull och den fick koka i 10 minuter efter att den hade kokat upp men den blev så hård så jag fick skära bitar istället:/

juliano
juliano
3 years ago

Hej provade att baka dessa igår men det blev katastrof dem var äckliga. Smakade ost och salt. Men dem blev snygga t.o.m finare än dina. Vad kan jag ha gjort för fel?

Saga
Saga
3 years ago

jag vill liksom gärna göra receptet och bara undrar om man kan göra med en vanlig kastrull du är så sjukt fin btw

Wilma korscheck
Wilma korscheck
3 years ago

ser så got utt ska testa mm.

Japp
Japp
3 years ago

Så enkelt och sååååå gott!!!

Carolina Gannve
Carolina Gannve
3 years ago

Går det att rulla dem imorgon om jag har gjort smeten nu. Eller blir den för hård?
Så spännande att pröva dessa🤩

Julia
3 years ago

Hej jag såg dig och Antonia, såg så gott ut ska baka dom idag men vad tycker du är bäst att rulla dom i och måste kondenserade mjölken vara sött?

Ewa
Ewa
3 years ago

Kan man göra de mjölkfria?

Jennie
Jennie
3 years ago

Hade man kunnat lägga i typ lakritspulver eller pepparkakskryddor för att smaksätta de? 😊

Melissa
Melissa
3 years ago

SÅÅÅ GOOODDAAAAA!!!!! Ska göra varje dag så enkelt O SJUKT GODA!!

Sara
Sara
3 years ago

Så himla goda !
Jag gjorde mina veganska på sötat kokosmjölk ! asså wow !

Hejsan
Hejsan
3 years ago

Såååååå gott!!!

Madeleine
Madeleine
3 years ago

Måste jag ha en kastrull med extra tjock botten
, har ingen☺. Å tack för vad det verkar enkelt recept😃

Madeleine
Madeleine
Svara till  camillahamid
3 years ago

Jag lyckades utan att bränna då jag inte såg ditt svar förrän nu

Agnes
Agnes
3 years ago

Kan man använda vanlig kondenserad mjölk istället för sötad?

Last edited 3 years ago by Agnes
Alde
3 years ago

Det var så lätt och gott, jag vill öppna kylen hela tiden för att äta dem! ❤️❤️😋😋. Såg dig och Antonija baka och blev super sugen. Älskad dig och dina bak❤️

esroosh
esroosh
3 years ago

Om man gör smeten idag, kan man forma dom imorn?

Isabelle
Isabelle
3 years ago

TACK! Gjorde idag, blev ju magiskt goda! Ska bjuda familjen på detta på Lördag, frågan är bara om jag kan hålla tassarna borta tills dess! 🤤😍

Ciara
Ciara
3 years ago

Hej Camilla! Jag testade detta igår och det blev jättebra i form och konsistens men jag hade inte tillräckligt med hackade nötter till rullningen.. Så några fick bli utan, men tror du dom går att ta loss eller sitter dom fast i den lufttäta burken? :/
God Jul!🎄🎅🏻☺️

Manar
Manar
3 years ago

Vad händer om man råkar lägga den i frysen?🙈

Julia
Julia
3 years ago

Hej! Jag ska göra dessa men blev lite fundersam över hur mkt kondenserad mjölk det ska vara. Menar receptet att två burkar ska vara 397g eller menar det att en burk är 397g? 😊

Paula
Paula
2 years ago

Hej låter riktigt gott. Vad tror du om att rulla dem i lakritspulver?
Tack
Mvh P

Helen
Helen
2 years ago

Hej,
Går det att använda kondenserad kokosmjölk som vegansk alternativ?

Monika
Monika
2 years ago

Ser jätte gott ut med är inte förtjust i kakao, kan man göra utan tro?

Lisa
Lisa
2 years ago

Mina nygjorda brigdeiros sjunker ihop efter att jag rullat dem, konstigt

Jennifer
Jennifer
2 years ago

Kan man använda karamelliserad mjölk istället?

Melina Amiri
Melina Amiri
2 years ago

Har haft de i kylen i över 2h och de är fortfarande för kladdiga för att rullas, vad gör jag?

Lea
Lea
2 years ago

Jättegoda!! Jag smulade ner pepparkakor och rullade bollarna i det istället!! ❤️

Sandra
Sandra
2 months ago

Har följt detta recept en gång och kommer att göra det flera gånger gör att de var så gott och enkelt att göra.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?