Brigadeiro – snabbt och enkelt chokladkolagodis

124 röster
brigadeiro
Brigadeiro är en härligt krämig och len chokladkola som görs snabbt och enkelt på få ingredienser.

Den senaste tiden har jag sett så många baka det brasilianska chokladkola godiset brigadeiro att jag bara var tvungen att jag bara var tvungen att svänga ihop en sats igår kväll. Det som är så fantastiskt med brigadeiro, som är ett mellanting mellan chokladtryffel och chokladkola. Brigadeiro har sitt ursprung i Brasilien och görs ursprungligen på bara tre ingredienser plus valfri ingrediens att rulla dem i. Det allra vanligaste är chokladströssel men det är även gott att rulla dem i hallonpulver, kakao eller nötter.

chokladkola

Brigadeiro är ett perfekt att göra om man vill göra godis i sista minuten. Den här chokladkolatryffeln är sådär härligt segkrämig och bara smälter i munnen. Att ha något crunchy, såsom strössel eller nötter, runtom ger en underbar konsistensbalans som är beroendeframkallande. Ni bara måste prova!

I videon ovan visar jag och Antonija Mandir steg för steg hur man bakar brigadeiro!

Receptet ger 20 stycken brigadeiro.

Ingredienser:

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g normalsaltat smör

1 dl kakao

ev. 1 nypa salt

chokladströssel, hallonpulver, kakao eller finhackade nötter till garnering

Gör såhär:

  1. Lägg sötad kondenserad mjölk, smör, kakao och salt i en kastrull. 
  2. Koka upp allt under konstant omrörning på medelvärme.
  3. Räkna tiden från det att den börjar sjuda. Efter ca 10-12 minuter kommer smeten att tjockna.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och ställ den i kylskåpet för att svalna och stelna i ca 1-2 h, tills den når en formbar konsistens som går att rulla.
  5. Rulla smeten till 20 lika stora bollar och rulla dem därefter i chokladströssel.
  6. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Prenumerera
Notis om
guest
56 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
Charlotte
11 månader sedan

Åhh, de där är försvinnande goda!

Sofia Hjälm
Sofia Hjälm
11 månader sedan

Hej! Vad kan man ersätta sötad kondenserad mjölk med för att göra receptet vegansk?

Dittstörstafan
Dittstörstafan
11 månader sedan

Så bra recept, ganska önskelåt och super goda!😍

Amanda
Amanda
11 månader sedan

Kan dom frysas in ? Hur länge klarar dom sig i kylen?

Lilian
Lilian
Svara på  Camilla Hamid
10 månader sedan

Funkar* 😀

caroline
caroline
Svara på  Camilla Hamid
10 månader sedan

Har du tips på bra lufträt burk?

Esra
Esra
10 månader sedan

Kan man frysa dom?😊

Sandra
Sandra
10 månader sedan

He
Jag hade svårt att rulla dem.
Har någon annan haft de?j

Ebba
Ebba
Svara på  Sandra
9 månader sedan

Om du har lite sån cooking spray så spreja händerna med det. Alternativt pyttelite smör

Lena Lundahl
Lena Lundahl
10 månader sedan

Går det att använda färdigkokt kondenserad mjölk? Den som redan är tjock som kola, eller det fungerar kanske inte?

Josefine
Josefine
10 månader sedan

Funkar det med osötad kondenserad mjölk?

jovana
10 månader sedan

de ser jätte smariga ut

Tindra
Tindra
10 månader sedan

Hej! Mina blev supergoda men efter smeten varit i kylen så blev den väldigt hård och gick inte att rulla, jag använde tjockbottnad kastrull och den fick koka i 10 minuter efter att den hade kokat upp men den blev så hård så jag fick skära bitar istället:/

juliano
juliano
10 månader sedan

Hej provade att baka dessa igår men det blev katastrof dem var äckliga. Smakade ost och salt. Men dem blev snygga t.o.m finare än dina. Vad kan jag ha gjort för fel?

Saga
Saga
10 månader sedan

jag vill liksom gärna göra receptet och bara undrar om man kan göra med en vanlig kastrull du är så sjukt fin btw

Wilma korscheck
Wilma korscheck
10 månader sedan

ser så got utt ska testa mm.

Japp
Japp
10 månader sedan

Så enkelt och sååååå gott!!!

Carolina Gannve
Carolina Gannve
10 månader sedan

Går det att rulla dem imorgon om jag har gjort smeten nu. Eller blir den för hård?
Så spännande att pröva dessa🤩

Ewa
Ewa
10 månader sedan

Kan man göra de mjölkfria?

Jennie
Jennie
10 månader sedan

Hade man kunnat lägga i typ lakritspulver eller pepparkakskryddor för att smaksätta de? 😊

Melissa
Melissa
10 månader sedan

SÅÅÅ GOOODDAAAAA!!!!! Ska göra varje dag så enkelt O SJUKT GODA!!

Sara
Sara
10 månader sedan

Så himla goda !
Jag gjorde mina veganska på sötat kokosmjölk ! asså wow !

Hejsan
Hejsan
10 månader sedan

Såååååå gott!!!

Madeleine
Madeleine
10 månader sedan

Måste jag ha en kastrull med extra tjock botten
, har ingen☺. Å tack för vad det verkar enkelt recept😃

Madeleine
Madeleine
Svara på  Camilla Hamid
9 månader sedan

Jag lyckades utan att bränna då jag inte såg ditt svar förrän nu

Agnes
Agnes
9 månader sedan

Kan man använda vanlig kondenserad mjölk istället för sötad?

Last edited 9 månader sedan by Agnes
Alde
9 månader sedan

Det var så lätt och gott, jag vill öppna kylen hela tiden för att äta dem! ❤️❤️😋😋. Såg dig och Antonija baka och blev super sugen. Älskad dig och dina bak❤️

esroosh
esroosh
9 månader sedan

Om man gör smeten idag, kan man forma dom imorn?

Isabelle
Isabelle
9 månader sedan

TACK! Gjorde idag, blev ju magiskt goda! Ska bjuda familjen på detta på Lördag, frågan är bara om jag kan hålla tassarna borta tills dess! 🤤😍

Ciara
Ciara
9 månader sedan

Hej Camilla! Jag testade detta igår och det blev jättebra i form och konsistens men jag hade inte tillräckligt med hackade nötter till rullningen.. Så några fick bli utan, men tror du dom går att ta loss eller sitter dom fast i den lufttäta burken? :/
God Jul!🎄🎅🏻☺️

Manar
Manar
8 månader sedan

Vad händer om man råkar lägga den i frysen?🙈

Julia
Julia
8 månader sedan

Hej! Jag ska göra dessa men blev lite fundersam över hur mkt kondenserad mjölk det ska vara. Menar receptet att två burkar ska vara 397g eller menar det att en burk är 397g? 😊

56
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x