Bountygrottor

10 röster
bountygrottor
Småkakor inspirerade av bounty! Mjukspröda chokladkakor med kokosgömma och mjölkchoklad.
Foto: Ulrika Pousette

Vad säger du om jag säger mjukspröd chokladsmåkaka, krämig kokosfyllning och mjölkchoklad? Det är nämligen mitt nya småkakspåhitt som är inspirerat av Bounty! Drömgoda småkakor med lite piff som bara smälter i munnen.

bountykakor

Receptet ger ca 20 stycken bountygrottor.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 ägg

1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

100 g kokosflingor

1 msk vaniljsocker

50 g mjölkchoklad

kokosflingor att garnera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar bountygrottor.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Kakdeg: Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl, kakao och ägg bara precis tills det går ihop till en deg i en bunke.
  3. Plasta in degen och låt den stå i kylskåpet i minst 20 minuter. Under tiden kan du göra kokosfyllningen.
  4. Fyllning: Blanda ihop sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och kokosflingor till fyllningen i en bunke. Ställ åt sidan.
  5. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla varje degbit till en jämn boll och lägg på plåten med bakplåtspapper. Gör försiktigt en grop i mitten på varje degbit.
  6. Fyll varje grop med kokosfyllning (gärna med hjälp av en spritspåse så hamnar inte en massa fyllning utanför) och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du garnerar dem.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills chokladen smält.
  8. Låt chokladen svalna och ringla den sedan över kakorna. Garnera med kokosflingor. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catrin Larsson
Catrin Larsson
20 dagar sedan

Ser såå smarriga ut, kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

Sara batol
Sara batol
Svara på  Camilla Hamid
19 dagar sedan

Hur många dl glutenfri skulle du gissa på?

A.S
A.S
19 dagar sedan

Hej!
Vaniljsockret stod det inget om, vart skulle det in? 🙂 tack för svar och grymt jobbat med alla recepten❣️

Lovisa
Lovisa
17 dagar sedan

Det står 1 msk vaniljsocker bäst längst ner i receptet. Ska det vara i degen? För hittar inte i beskrivningen hur du har gjort med det.
Mvh

Nerjes
Nerjes
17 dagar sedan

Det står inte när man ska ha i vaniljsocker?

Lena
13 dagar sedan

Hej Camilla! Först och främst, tack för dina underbara recept. Har bakat jättemycket från din sida och alla recept har uppskattats i familjen!
Undrar om det går att byta ut kondenserad mjölk mot dulce de leche på detta receptet? Då jag behöver 1/2 dulce de leche till ett annat recept 😀

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x