Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Kakdeg: Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl, kakao och ägg bara precis tills det går ihop till en deg i en bunke.
- Plasta in degen och låt den stå i kylskåpet i minst 20 minuter. Under tiden kan du göra kokosfyllningen.
- Fyllning: Blanda ihop sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och kokosflingor till fyllningen i en bunke. Ställ åt sidan.
- Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla varje degbit till en jämn boll och lägg på plåten med bakplåtspapper. Gör försiktigt en grop i mitten på varje degbit.
- Fyll varje grop med kokosfyllning (gärna med hjälp av en spritspåse så hamnar inte en massa fyllning utanför) och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du garnerar dem.
- Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills chokladen smält.
- Låt chokladen svalna och ringla den sedan över kakorna. Garnera med kokosflingor. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser såå smarriga ut, kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
Jag har inte provbakat dem glutenfria än men om du gör det får du gärna berätta hur det gick 😍
Hur många dl glutenfri skulle du gissa på?
Hej!
Vaniljsockret stod det inget om, vart skulle det in? 🙂 tack för svar och grymt jobbat med alla recepten❣️
Hej! Tack för att du uppmärksammade detta, har ändrat i receptet ❤️ Det ska vara i fyllningen!
Det står 1 msk vaniljsocker bäst längst ner i receptet. Ska det vara i degen? För hittar inte i beskrivningen hur du har gjort med det.
Mvh
Hej! Tack för att du uppmärksammade detta, har ändrat i receptet ❤️ Det ska vara i fyllningen!
Det står inte när man ska ha i vaniljsocker?
Hej! Tack för att du uppmärksammade detta, har ändrat i receptet ❤️ Det ska vara i fyllningen!
Hej Camilla! Först och främst, tack för dina underbara recept. Har bakat jättemycket från din sida och alla recept har uppskattats i familjen!
Undrar om det går att byta ut kondenserad mjölk mot dulce de leche på detta receptet? Då jag behöver 1/2 dulce de leche till ett annat recept 😀
Tack själv fina du! Jag har inte testat men det borde funka att bara byta ut rakt av 🥰
Jättegoda! Mina blev lite torra i kakdegen men jag var slarvig och täckte inte över degen när den stod i kylen så missa inte det.