Bountygrottor

Småkakor inspirerade av bounty! Mjukspröda chokladkakor med kokosgömma och mjölkchoklad.

Vad säger du om jag säger mjukspröd chokladsmåkaka, krämig kokosfyllning och mjölkchoklad? Det är nämligen mitt nya småkakspåhitt som är inspirerat av Bounty! Drömgoda småkakor med lite piff som bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
bountygrottor

Bountygrottor

Portioner: 20

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 ägg
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
100 g kokosflingor
1 msk vaniljsocker
50 g mjölkchoklad
kokosflingor att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 ägg
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
100 g kokosflingor
1 msk vaniljsocker
50 g mjölkchoklad
kokosflingor att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Kakdeg: Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl, kakao och ägg bara precis tills det går ihop till en deg i en bunke.
  3. Plasta in degen och låt den stå i kylskåpet i minst 20 minuter. Under tiden kan du göra kokosfyllningen.
  4. Fyllning: Blanda ihop sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och kokosflingor till fyllningen i en bunke. Ställ åt sidan.
  5. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla varje degbit till en jämn boll och lägg på plåten med bakplåtspapper. Gör försiktigt en grop i mitten på varje degbit.
  6. Fyll varje grop med kokosfyllning (gärna med hjälp av en spritspåse så hamnar inte en massa fyllning utanför) och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du garnerar dem.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills chokladen smält.
  8. Låt chokladen svalna och ringla den sedan över kakorna. Garnera med kokosflingor. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Kakdeg: Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl, kakao och ägg bara precis tills det går ihop till en deg i en bunke.
  3. Plasta in degen och låt den stå i kylskåpet i minst 20 minuter. Under tiden kan du göra kokosfyllningen.
  4. Fyllning: Blanda ihop sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker och kokosflingor till fyllningen i en bunke. Ställ åt sidan.
  5. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla varje degbit till en jämn boll och lägg på plåten med bakplåtspapper. Gör försiktigt en grop i mitten på varje degbit.
  6. Fyll varje grop med kokosfyllning (gärna med hjälp av en spritspåse så hamnar inte en massa fyllning utanför) och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du garnerar dem.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills chokladen smält.
  8. Låt chokladen svalna och ringla den sedan över kakorna. Garnera med kokosflingor. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catrin Larsson
Catrin Larsson
3 years ago

Ser såå smarriga ut, kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

Sara batol
Sara batol
Svara till  camillahamid
3 years ago

Hur många dl glutenfri skulle du gissa på?

A.S
A.S
3 years ago

Hej!
Vaniljsockret stod det inget om, vart skulle det in? 🙂 tack för svar och grymt jobbat med alla recepten❣️

Lovisa
Lovisa
3 years ago

Det står 1 msk vaniljsocker bäst längst ner i receptet. Ska det vara i degen? För hittar inte i beskrivningen hur du har gjort med det.
Mvh

Nerjes
Nerjes
3 years ago

Det står inte när man ska ha i vaniljsocker?

Lena
3 years ago

Hej Camilla! Först och främst, tack för dina underbara recept. Har bakat jättemycket från din sida och alla recept har uppskattats i familjen!
Undrar om det går att byta ut kondenserad mjölk mot dulce de leche på detta receptet? Då jag behöver 1/2 dulce de leche till ett annat recept 😀

Siri
Siri
1 year ago

Jättegoda! Mina blev lite torra i kakdegen men jag var slarvig och täckte inte över degen när den stod i kylen så missa inte det.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?