Blåbärstryfflar

Vilken dag det här har varit! Det finns inget som är så irriterande för en bakbloggare som när tiden med dagsljus per dag är minimal. Dagsljus är A och O för mig när jag fotar mina bilder och när man samtidigt vill försöka filma en video på hur man gör ett smaskigt bakverk så räcker inte riktigt att man bara kan göra detta mellan kl11-14. Särskilt inte när man har två vilda sötnosar hemma! Men, det blev både video och bilder på dessa godingar. Riktigt fräscha och goda blåbärstryfflar!

Videon hittar ni på min instagram (@mykitchenstories.se) och receptet nedan ger 12 stycken ljuvligt sötsyrliga tryfflar med en ordentlig blåbärssmak. Jag föredrar att täcka dem i mörk choklad för att bryta av mot det söta men det går lika bra att skippa det och rulla dem direkt i blåbärspulver.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Blåbärstryfflar

Portioner: 12

Ingredienser

150 g frysta blåbär
saft från en halv citron
300 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja
blåbärspulver till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

150 g frysta blåbär
saft från en halv citron
300 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja
blåbärspulver till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka ihop blåbären tillsammans med citronsaften i en kastrull tills all vätska är borta och du kvar har en blåbärspuré. Om du vill kan du sila eventuella större bitar men jag tycker att det är snyggt att ha de kvar. Ställ i kylskåpet för att svalna.
  2. Hacka den vita chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål.
  3. Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills den är påväg att koka upp. Ta bort kastrullen från plattan och häll grädden över den vita chokladen. Låt stå någon minut innan du rör om till en jämn smet. Ha i blåbärspurén och rör om tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Låt tryffelsmeten stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du rullar den till bollar. Lägg tryffelbollarna på en stor tallrik med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet för att kallna ordentligt medan du förbereder den mörka chokladen.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och värm i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller tills den smält helt. Blanda ner neutral olja och låt svalna. Den ska fortfarande ha en rinnig konsistens när du doppar tryfflarna i chokladen.
  6. Doppa varje boll i chokladen med hjälp av en gaffel och låt överskottet rinna av. Ställ tillbaka på den kalla tallriken och garnera med blåbärspulver innan chokladen stelnar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka ihop blåbären tillsammans med citronsaften i en kastrull tills all vätska är borta och du kvar har en blåbärspuré. Om du vill kan du sila eventuella större bitar men jag tycker att det är snyggt att ha de kvar. Ställ i kylskåpet för att svalna.
  2. Hacka den vita chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål.
  3. Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills den är påväg att koka upp. Ta bort kastrullen från plattan och häll grädden över den vita chokladen. Låt stå någon minut innan du rör om till en jämn smet. Ha i blåbärspurén och rör om tills den fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Låt tryffelsmeten stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du rullar den till bollar. Lägg tryffelbollarna på en stor tallrik med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet för att kallna ordentligt medan du förbereder den mörka chokladen.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och värm i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller tills den smält helt. Blanda ner neutral olja och låt svalna. Den ska fortfarande ha en rinnig konsistens när du doppar tryfflarna i chokladen.
  6. Doppa varje boll i chokladen med hjälp av en gaffel och låt överskottet rinna av. Ställ tillbaka på den kalla tallriken och garnera med blåbärspulver innan chokladen stelnar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lua
Lua
3 years ago

Hej!
Hur lång tid i förväg kan man göra dem?
Tack!
Mvh, Lua

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?