Banoffee pie i glas

Banoffee pie i glas – snabb och god efterrätt!

Att göra banoffee pie är enkelt men att göra banoffee pie i glas är ÄNNU enklare. En riktigt god och enkel dessert som du gör på ynka 5 ingredienser. Dessutom behöver den inte stå i kylen för att sätta sig eller liknande utan kan ätas direkt. Hur bra?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Banoffee pie i glas

Portioner: 4

Ingredienser

2 bananer
8 digestivekex
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
50 g hyvlad mörk choklad

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

2 bananer
8 digestivekex
5 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
50 g hyvlad mörk choklad

TIPS!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala och skiva bananerna.
  2. Mixa kexen till ett fint smul.
  3. Vispa upp grädden med elvisp.
  4. Nu är det dags att sätta ihop efterrätten! Fördela kexsmulorna i botten på glasen, spritsa ner karamelliserad mjölk, täck sedan ytan med skivade bananer och spritsa till sist på grädden. Dekorera med hyvlad choklad. Servera direkt och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skala och skiva bananerna.
  2. Mixa kexen till ett fint smul.
  3. Vispa upp grädden med elvisp.
  4. Nu är det dags att sätta ihop efterrätten! Fördela kexsmulorna i botten på glasen, spritsa ner karamelliserad mjölk, täck sedan ytan med skivade bananer och spritsa till sist på grädden. Dekorera med hyvlad choklad. Servera direkt och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva Sandström
Eva Sandström
3 years ago

En burk karamelliserad burk låter svårtuggat😅

Toone Vennevold
Toone Vennevold
3 years ago

Vad förutom banan kan man använda sig av? För att smakerna fortfarande ska gå ihop.

Theodor
Theodor
3 years ago

Super enkel!😊

SEJLA
SEJLA
2 years ago

Har någon testat någon annan frukt? Bananer och jag är inte kompisar när det gäller bak.

Linda Ahlgren
Linda Ahlgren
2 years ago

Hej! Kan man göra dom dagen innan servering?

Viktoria
Viktoria
2 years ago

Ska man ha grädde mellan alla lager eller toppar man bara med den? 😳🥳

Tips!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?