Banoffee pie i glas

57 röster
Banoffee pie i glas – snabb och god efterrätt!

Att göra banoffee pie är enkelt men att göra banoffee pie i glas är ÄNNU enklare. En riktigt god och enkel dessert som du gör på ynka 5 ingredienser. Dessutom behöver den inte stå i kylen för att sätta sig eller liknande utan kan ätas direkt. Hur bra?

Receptet ger 4 portioner banoffee pie i glas.

Ingredienser:

2 bananer

8 digestivekex

5 dl vispgrädde

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

50 g hyvlad mörk choklad

Gör såhär:

  1. Skala och skiva bananerna.
  2. Mixa kexen till ett fint smul.
  3. Vispa upp grädden med elvisp.
  4. Nu är det dags att sätta ihop efterrätten! Fördela kexsmulorna i botten på glasen, spritsa ner karamelliserad mjölk, täck sedan ytan med skivade bananer och spritsa till sist på grädden. Dekorera med hyvlad choklad. Servera direkt och njut!

TIPS!

  • Gör efterrätten glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot glutenfria digestivekex.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva Sandström
Eva Sandström
1 år sedan

En burk karamelliserad burk låter svårtuggat😅

Toone Vennevold
Toone Vennevold
1 år sedan

Vad förutom banan kan man använda sig av? För att smakerna fortfarande ska gå ihop.

Theodor
Theodor
1 år sedan

Super enkel!😊

SEJLA
SEJLA
11 månader sedan

Har någon testat någon annan frukt? Bananer och jag är inte kompisar när det gäller bak.

Linda Ahlgren
Linda Ahlgren
8 månader sedan

Hej! Kan man göra dom dagen innan servering?

Viktoria
Viktoria
8 månader sedan

Ska man ha grädde mellan alla lager eller toppar man bara med den? 😳🥳

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x