After Eight mums

Kärleksmums är en såndär fantastisk klassiker som går hem hos de allra flesta och dessutom är väldigt tacksamt att baka i långpanna. Orginalet består av en riktigt mjuk och saftig chokladkaka som toppas med en len chokladfrosting med kaffesmak. Helgens fika blev en riktigt fräsch och god kärleksmumshistoria smaksatt after eight-choklad! Om det blev en succé? Kakan är slut och t om de som inte brukar äta fika i familjen tog både 1 och 2 bitar.

Jag bakar alltid efter samma grundrecept när jag gör kärleksmums. Med mitt beprövade recept lyckas jag alltid. Det blir en hög och saftig kaka som bara smälter i munnen tillsammans med den goda frostingen. Jag är sjukt kräsen när det kommer till just kärleksmums, den får inte vara torr alls för att jag ska tycka om den. På riktigt, jag är typ allergisk mot torra kakor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

After Eight mums

Portioner: 10

Ingredienser

Ingredienser (kärleksmums):
3 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
150 g smör
10 plattor after eight-choklad

Ingredienser (kärleksmums, glasyr):
100 g smör
10 plattor after eight-choklad
0,5 dl starkt bryggkaffe
0,75 dl kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Ingredienser (kärleksmums):
3 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
150 g smör
10 plattor after eight-choklad

Ingredienser (kärleksmums, glasyr):
100 g smör
10 plattor after eight-choklad
0,5 dl starkt bryggkaffe
0,75 dl kakao
2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsform med måtten 32×20 cm.

  1. Kärkeksmums: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner det i ägg- och sockerblandningen. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av
    en slickepott.
  4. Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugn i 30 sekundersintervaller. Häll ner det i kärleksmumssmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Täck din ugnsform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan du har på glasyren.
  8. Glasyr: Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller.
  9. Blanda ihop den smälta smörchokladen med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar glasyr.
  10. Bre eller spritsa glasyren på din kaka när den svalnat helt och hållet och garnera med kokosflingor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsform med måtten 32×20 cm.

  1. Kärkeksmums: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner det i ägg- och sockerblandningen. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av
    en slickepott.
  4. Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugn i 30 sekundersintervaller. Häll ner det i kärleksmumssmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Täck din ugnsform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan du har på glasyren.
  8. Glasyr: Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller.
  9. Blanda ihop den smälta smörchokladen med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar glasyr.
  10. Bre eller spritsa glasyren på din kaka när den svalnat helt och hållet och garnera med kokosflingor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
3 years ago

Kan man göra den i rund form? Ev. Hur stor?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?