Har ni hunnit äta mycket svenska jordgubbar än? De måste ju ändå vara de godaste jordgubbarna man kan äta. Har jag dem inte i bakverk så är klassikern med jordgubbsbitar i en skål med mjölk och pyttelite strösocker, en riktig höjdare. Men åter till bakverken haha. Sist jag gjorde en galette med plommon så vart det inte säsong för jordgubbar än men jag tänkte där och då att det hade varit sååå gott att fylla det frasiga pajskalet med jorgubbar…och lite syrliga rabarber såklart.
Nu fick jag äntligen chansen att införliva den idén! Och det blev sååå himla bra såklart. Svenska jordgubbar gör sig helt fantastiska i allt. Hela kombinationen av sött, syrligt och frasigt är ju rena fikadrömmen enligt mig. I vanliga fall brukar det vara ett måste för mig att servera paj med glass eller vaniljsås. Men vet ni, den här är bara så himla bra i sig självt!
Men åh vad gott! Kombinationen av jordgubbar och rabarber är typ oslagbar 😛 😀