Vanilj- och citroncupcakes med vit chokladfrosting

Dessa cupcakes ger en riktig fräsch smak i munnen med lite vanilj-och citronmuffins och en krämig frosting på vit choklad. Receptet ger ca 30 mini cupcakes.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vanilj- och citroncupcakes med vit chokladfrosting

Portioner: 30

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron

Ingredienser frosting:
en halv sats italiensk marrängsmörkräm
200 g vit choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron

Ingredienser frosting:
en halv sats italiensk marrängsmörkräm
200 g vit choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda. Tillsätt även rivet citronskal
  7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
  10. Frosting: Smält den vita chokladen och låt svalna helt.
  11. Häll ner den vita chokladen i smörkrämen  i en tunn stråle tills allt blandats helt.
  12. Din frosting är nu klar, bara att spritsa dina cupcakes med den!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda. Tillsätt även rivet citronskal
  7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
  10. Frosting: Smält den vita chokladen och låt svalna helt.
  11. Häll ner den vita chokladen i smörkrämen  i en tunn stråle tills allt blandats helt.
  12. Din frosting är nu klar, bara att spritsa dina cupcakes med den!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Låter smarrigt 🙂

Wilma
10 months ago

Hittar inte receptet till italiensk marrängsmörkräm, kan du länka?


Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?