
Dessa cupcakes ger en riktig fräsch smak i munnen med lite vanilj-och citronmuffins och en krämig frosting på vit choklad. Receptet ger ca 30 mini cupcakes.
Ingredienser (muffins):
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal från en citron
Görs såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
3. Smält smöret.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
6. Tillsätt smöret till äggsmeten och blanda. Tillsätt även rivet citronskal
7. Sikta ner de torra ingredienserna under försiktig omrörning med t.ex slickepott.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
9. Låt muffinsarna svalna helt innan du spritsar dem.
Ingredienser frosting:
en halv sats italiensk marrängsmörkräm
200 g vit choklad
1. Smält den vita chokladen och låt svalna helt.
2. Häll ner den vita chokladen i smörkrämen i en tunn stråle tills allt blandats helt.
3. DIn frosting är nu klar, bara att spritsa dina cupcakes med den!
Låter smarrigt 🙂