Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler i nedre delen av ugnen.
- Häll upp mjölken i ett glas och tillsätt 0,5 msk vinäger. Blanda och låt stå medans du gör resten av receptet.
- Vispa smör och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa mellan.
- Blanda pastafärg, vaniljpulver och kakao i en skål. Vispa ner det i smörsmeten.
- Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen som nu ska ha tjocknat lite. Vispa lite till.
- Sikta tillslut ner vetemjöl och salt. Blanda försiktigt, vispa inte, tills du får en jämn smet.
- Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål. Det kommer bubbla till lite. Blanda ner detta i smeten försiktigt.
- Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter (beror lite på ugn) tills kakan är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna helt innan du fyller med cream cheese frosting och täcker i sugar paste.
- Frosting: Vispa färskost och smör till en fluffig smet. Ju längre tid du vispar desto mindre smörsmak kommer du att få.
- Sikta ner florsockret och vispa lite till, inte för länge då finns det risk att frostingen blir lös!
- Dela din tårtbotten i tre delar och sätt ihop tårtan enligt videon ovan. Efter att du fyllt tårtan i skålen är det viktigt att den får stå och vila i kylskåpet helst över natten innan du fortsätter.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Så fin tårta!
Hej…
Vilken typ av vinäger ska man använda?