Pokémon Go Tårta!

Ok så jag vart ju bara tvungen att göra en Pokémon Go tårta eftersom att det är spelet som alla snackar om just nu. Jag spelar det inte själv haha men nästan alla i min omgivning gör. Min vän Sara är nog den mest dedikerade spelaren och hon kommer att få smaka på den här tårtan ikväll! Jag passade på att filma när jag gjorde tårtan och om ni vill testa själva så är det bara att följa receptet och videon nedan.

Som tårtbotten och fyllning körde jag på en klassisk red velvet eftersom att jag ändå behövde provbaka en sådan tårta. Receptet nedan är för en tårta med 20 cm i diameter men jag gjorde hälften på 10 cm eftersom att det bara var en provbakning.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pokémon Go Tårta!

Ingredienser

1,5 dl mjölk
0,5 msk vinäger (valfri, jag använde äppelcider)
75 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
2 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3,75 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
0,5 tsk vinäger och 0,5 tsk bikarbonat

Ingredienser (cream cheese frosting):
600 g färskost
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

1,5 dl mjölk
0,5 msk vinäger (valfri, jag använde äppelcider)
75 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk röd pastafärg
2 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3,75 dl vetemjöl
0,75 tsk salt
0,5 tsk vinäger och 0,5 tsk bikarbonat

Ingredienser (cream cheese frosting):
600 g färskost
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler i nedre delen av ugnen.
  2. Häll upp mjölken i ett glas och tillsätt 0,5 msk vinäger. Blanda och låt stå medans du gör resten av receptet.
  3. Vispa smör och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa mellan.
  4. Blanda pastafärg, vaniljpulver och kakao i en skål. Vispa ner det i smörsmeten.
  5. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen som nu ska ha tjocknat lite. Vispa lite till.
  6. Sikta tillslut ner vetemjöl och salt. Blanda försiktigt, vispa inte, tills du får en jämn smet.
  7. Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål. Det kommer bubbla till lite. Blanda ner detta i smeten försiktigt.
  8. Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter (beror lite på ugn) tills kakan är helt genomgräddad.
  10. Låt kakan svalna helt innan du fyller med cream cheese frosting och täcker i sugar paste.
  11. Frosting: Vispa färskost och smör till en fluffig smet. Ju längre tid du vispar desto mindre smörsmak kommer du att få.
  12. Sikta ner florsockret och vispa lite till, inte för länge då finns det risk att frostingen blir lös!
  13. Dela din tårtbotten i tre delar och sätt ihop tårtan enligt videon ovan. Efter att du fyllt tårtan i skålen är det viktigt att den får stå och vila i kylskåpet helst över natten innan du fortsätter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och sätt ett galler i nedre delen av ugnen.
  2. Häll upp mjölken i ett glas och tillsätt 0,5 msk vinäger. Blanda och låt stå medans du gör resten av receptet.
  3. Vispa smör och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt därefter ett ägg i taget och vispa mellan.
  4. Blanda pastafärg, vaniljpulver och kakao i en skål. Vispa ner det i smörsmeten.
  5. Tillsätt mjölk- och vinägerblandningen som nu ska ha tjocknat lite. Vispa lite till.
  6. Sikta tillslut ner vetemjöl och salt. Blanda försiktigt, vispa inte, tills du får en jämn smet.
  7. Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål. Det kommer bubbla till lite. Blanda ner detta i smeten försiktigt.
  8. Klä en form med bakplåtspapper och ha i smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter (beror lite på ugn) tills kakan är helt genomgräddad.
  10. Låt kakan svalna helt innan du fyller med cream cheese frosting och täcker i sugar paste.
  11. Frosting: Vispa färskost och smör till en fluffig smet. Ju längre tid du vispar desto mindre smörsmak kommer du att få.
  12. Sikta ner florsockret och vispa lite till, inte för länge då finns det risk att frostingen blir lös!
  13. Dela din tårtbotten i tre delar och sätt ihop tårtan enligt videon ovan. Efter att du fyllt tårtan i skålen är det viktigt att den får stå och vila i kylskåpet helst över natten innan du fortsätter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Så fin tårta!

Rica
8 years ago

Hej…
Vilken typ av vinäger ska man använda?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?