Dubaichokladbollar

Fotograf: Ulrika Pousette

Alltså… de här Dubaichokladbollarna är något av det godaste jag bakat på länge! 😍 Krispiga, chokladiga och fulla av len pistagesmak, en riktig drömkombo! Idén till det här receptet fick jag av en smaksäker vän till mig, och resultatet blev SÅ magiskt gott att jag bara var tvungen att dela det med er! Kadayiftrådarna rostas i smör tills de blir perfekt gyllene, blandas med pistagekräm och doppas i mörk choklad. Resultatet? Små lyxbollar som känns både festliga och är otroligt lättbakade!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Dubaichokladbollar

Ingredienser

300 g kadayiftrådar
100 g smör
300 g pistagekräm
0,5 tsk flingsalt
300 g mörk choklad

Garnera med
Hackade pistagenötter
Flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att skära kadayiftrådarna i mindre bitar och ställ åt sidan.
  2. Värm upp en stekpanna och ha ner smöret och kadayiftrådarna. Låt dem stekas till de är gyllenbruna och krispiga under omrörning med en slickepott.
  3. Häll över de stekta kadayiftrådarna i en skål. Ha ner pistagekräm och flingsalt, rör om till allt har gått ihop.
  4. Låt smeten stå i kylskåpet i minst en timme innan du rullar den till bollar.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar och smält det över ett vattenbad genom att ha ner chokladen i en värmetålig skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.
  6. Rör om hela tiden tills chokladen har smält. Doppa sedan bollarna i chokladen med hjälp utav en gaffel och ställ på ett bakplåtspapper.
  7. När alla bollar är doppade, kan du antingen fylla en spritspåse med smält choklad och ringla över bollarna, eller doppa en gaffel o chokladen och ringla över.
  8. Garnera med krossade pistagenötter och flingsalt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?