Citronkladdkaka med kokostosca

Fotograf: Ulrika Pousette

Älskar du kladdkaka med en frisk twist? 🍋 Då kommer den här citronkladdkakan med kokostosca bli din nya favorit! Den har den där perfekt sega mitten, fräsch citronsmak och ett gyllene lager av knäckig kokostosca på toppen 😍 en kombination som får smaklökarna att dansa och dessutom superenkel att baka!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Citronkladdkaka med kokostosca

Ingredienser

Citronkladdkaka
225 g smör
3 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
zest från 4 citroner
1 dl citronsaft

Kokostosca
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl
1,5 dl kokosflakes

Toppa med
Florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Citronkladdkakan bakas i en rund springform med diameter på 24 cm.

  1. Klä din springform med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Börja med att smälta smöret på medelvärde i en kastrull. Häll sedan över detta i en bunke och i ha strösocker, vetemjöl, ägg, vaniljsocker, citronskal och citronsaft.
  3. Blanda ihop allt bara tills det precis går ihop till en jämn smet, med hjälp utav en ballongvisp. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ungefär 25 minuter innan du toppar med kokostoscan.
  4. Under tiden citronkladdkakan gräddas, kan du göra kokostoscan. Ha ner alla ingredienser för kokostoscan, förutom kokosflakesen, i en kastrull. Vispa ihop på medelvärme och låt smör, strösocker, mjölk och vetemjöl smälta ihop till en jämn smet. När den kokat lite och tjocknat till, och det blir spår av vispen på botten av kastrullen, är den färdig.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner kokosflakesen. Toppa citronkladdkakan med kokostoscan och grädda kakan i ytterligare ungefär 20 minuter.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, men helst över natten innan du pudrar den med florsocker och serverar den. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?