Lyxiga chokladbollar med rostad kokos

Fotograf: Ulrika Pousette

Föreställ dig klassiska chokladbollar… fast uppgraderade till gourmand‑nivå deluxe! Dessa lyxiga chokladbollar med krämig smet, ett sting av kaffe och ett dopp i smält mörk choklad som får en tropisk twist när de rullas i ny­rostad kokos 🤤 Perfekta att bjuda på när du vill ge fikastunden det där lilla extra, helt oemotståndliga!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Lyxiga chokladbollar med rostad kokos

Ingredienser

Chokladbollar
225 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt
1 dl starkt bryggkaffe

Rulla chokladbollarna i
200 g mörk choklad, smält
kokosflingor

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg alla ingredienserna för chokladbollarna i en matberedare och mixa ihop detta till en krämig smet. Om du inte har en matberedare till hands, så kan du först mixa havregrynen till ett fint pulver i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Låt smeten vila i kylskåpet medan du rostar kokosen, genom att hälla upp kokos på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Rosta kokosen på 175 grader, över- och undervärme i ca 5-10 minuter.
  3. Under tiden kan du smälta chokladen varsamt över ett vattenbad.
  4. Rör om kokosen när den kommer ut ur ugnen och lägg upp i en skål.
  5. Rulla smeten till bollar, doppa dem sedan i smält choklad med hjälp utav en gaffel och lägg bollarna i den rostade kokosen och täck dem väl.
  6. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?