Cookies med inbakad kladdkaka

Fotograf: Ulrika Pousette

VARNING! Älskar du både kladdkaka och cookies? Då finns det en risk att du blir beroende av de här cookies med inbakad kladdkaka! 😍 De är sega i kanterna, mjuka i mitten och gömmer en kladdig chokladöverraskning som gör varje tugga magisk. Enkla att baka, imponerande att bjuda på och helt oemotståndliga till fikat! Testa dessa enkla kakor med härlig chokladfyllning nästa gång du vill baka något som garanterat får alla att fråga efter receptet! 🤎

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Cookies med inbakad kladdkaka

Portioner: 12-15 st

Ingredienser

Kladdkakefyllningen
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,25 dl kakao
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl vetemjöl

Cookies
150 g smör, rumstempererat
2 dl brunt farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Toppa med
Nobless choklad
Flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att göra kladdkakesmeten. Smält smöret på medelvärme. Ha sedan ner strösocker, kakao och salt i kastrullen med det smälta smöret. Rör ihop detta till en jämn smet med en ballongvisp.
  2. Ha sedan ner ett ägg i taget och rör om mellan varje ägg. Ha tillsist ner vetemjölet och rör ihop detta till det har gått ihop till en jämn smet. Ställ kastrullen i kylskåpet för att stelna, i minst en timme.
  3. Under tiden kan du göra cookiesmeten och sätta ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  4. Ha ner det rumstempererade smöret tillsammans med brunt farinsocker och strösocker i en bunke. Vispa ihop detta krämigt med en elvisp. Ha sedan ner ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan ner de torra ingredienserna, vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop detta, bara tills det precis har gått ihop till en jämn deg, med hjälp utav en slickepott.
  6. Ta ut kladdkakesmeten från kylskåpet och gör bollar av den. Beroende på hur stora kakor du gör (blir ca 12-15st), gör du lika många bollar av cookiedegen med.
  7. Platta ut cookie bollen i din handflata och placera en kladdkakeboll i den och omslut cookiedegen runt den och rulla igen så det täcker jämnt. Se video för hur man gör, HÄR.
  8. Placera de färdiga bollarna på en bakplåt med bakplåtspapper med ett jämnt mellanrum, ca 6 kakor per plåt brukar vara lagom.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i ungefär 15-20 minuter.
  10. När kakorna är klara och fortfarande varma, toppar du varje kaka med med två nobless choklad och lite flingsalt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?