Blåbärssaft – enkelt recept på hemmagjord saft

Fotograf: Ulrika Pousette

Tänk dig att fånga den ljuvliga smaken av blåbär du precis har plockat, fast iskall i ett glas! 😍 Den här enkla, men otroligt goda, blåbärssaften kokar du hemma på bara tre ingredienser och ett par enkla steg. Koka bär och vatten, sila, tillsätt socker och voilà, du har ett saftkoncentrat redo att spädas. Häll upp dem i glasflaskor genom att använda min doseringstratt, så slipper både du och köket bli lila 😅 Klicka här för att komma till min webbshop där du kan köpa doseringstratten 🫶🏼 Att koka egen saft är ett perfekt sätt att, inte bara förbereda inför sommarens fikastunder, men också att förlänga sommarkänslan lite till! Sen är det ju också otroligt fint att ge bort en flaska som en hemgjord present. Släpp loss din inre saftmästare och njut av smaken av svensk sommar! 💙

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Blåbärssaft – enkelt recept på hemmagjord saft

Portioner: ca 2 liter saftkoncentrat

Ingredienser

2 liter blåbär
5 dl vatten
5 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att ha ner blåbär och vatten i en rymlig kastrull. Koka upp detta på svag värme under lock, rör om då och då.
  2. Pressa blåbären mot kanten av kastrullen med hjälp av en sked, för att få ut så mycket blåbärssaft som möjligt.
  3. Sila blåbären genom att lägga en handduk över en finmaskig sil som du ställer i en rymlig skål. Låt saften rinna igenom tills det avtar.
  4. Pressa ut det sista genom handduken, genom att krama ut all härlig saft med hjälp av händerna. Använd gärna engångshandskar, så slipper du lila fingrar!
  5. När du fått ur så mycket blåbärsjuice som möjligt, häller du tillbaka det i kastrullen. Ha ner strösockret och låt detta koka under omrörning tills sockerkristallerna har smält.
  6. Blåbärskoncentratet är nu färdigt och redo att hällas upp i steriliserade flaskor med hjälp utav en doseringstratt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?