Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Jordgubbsmarängpaj

Ingredienser

Pajskal
125 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor

Fyllning
1kg jordgubbar
2 dl syltsocker

Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Pajen bakas i en pajform på 23-24 cm i diametern.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl, florsocker och äggulorna i en bunke för hand eller i en bakmaskin, tills du får en smulig deg. Sedan knådar du för hand bara precis till det gått ihop till en jämn deg. Om degen är för smulig, kan du tillsätta en matsked vatten och knåda lite till. Spara äggvitorna till marängtoppingen!
  3. Smöra in pajformen riktigt med smör. Kavla ut degen på mjölat bort och klä pajformen med degen ända upp till kanterna i ett jämnt lager. Skär av eventuellt överflöd på kanterna. Ställ pajformen i kylskåpet i minst 20 minuter för att stelna.
  4. Nagga hål i botten med en gaffel. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 30 minuter och låt det sedan svalna ordentligt innan du går på med jordgubbsfyllningen.
  5. Blanda hackade jordgubbar och syltsocker i en bunke. Häll över det i pajskalet som har fått svalna ordentligt och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt sedan pajen skala helt och hållet innan du har på marängtoppingen.
  6. Maräng: Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum i en värmetålig bunke eller skål.
  7. Vispa sedan ner strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad på medelhastighet tills du får en blank smet utan sockerkristaller.
  8. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa marängen på medelhastighet tills den svalnat helt.
  9. Toppa pajen med marängen på den helt och hållet svala pajen och bränn av den. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?