Tres leches – klassiskt recept

Fotograf: Ulrika Pousette

Älskar du saftiga, krämiga desserter som både ser lyxiga ut och är superenkla att baka? Då kommer du att älska Tres Leches! 😍 Jag har ABSOLUT utvecklat ett tres leches beroende… 👀 Den här klassiska sydamerikanska kakan bakas med en fluffig botten som får gotta sig i tre sorters mjölk – och det ger en magiskt saftig och len kaka som smakar helt ljuvligt. Inte nog med det, toppas den med en härligt fluffig vispad grädde som gör kakan helt oemotståndlig!

Perfekt att förbereda i god tid, ännu godare dagen efter och alltid en succé på dessertbordet. Det här är ett klassiskt Tres Leches-recept du kommer vilja göra om och om igen… För alla som smakar den, kommer be om den om och om igen 🙈

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Tres leches – klassiskt recept

Ingredienser

Kaka
5 ägg
1,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Mjölkblandning
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
1 burk osötad kondenserad mjölk à 410g
2 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker

Garnering
5 dl vispgrädde
malen kanel att pudra över
250g färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diamerer på 24 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp till dubbel storlek.
  3. Vänd försiktigt ner vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Stick små hål i kakan med hjälp av en gaffel så fort den kommit ut ur ugnen. Låt svalna medan du blandar ihop mjölkblandningen. Ta inte bort ringen till springformen. Kanterna behöver sitta kvar tills efter att du brett på grädden.
  6. Mjölkblandning: Blanda ihop alla ingredienserna till mjölkblandningen i en bunke.
  7. Häll blandningen försiktigt över kakan, lite i taget så att den hinner suga åt sig all vätska.
  8. Garnering: Vispa grädden till mjuka toppar. Bre den över kakan.
  9. Toppa med malen kanel och färska jordgubbar.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?