Vörtfrallor

Fotograf: Ulrika Pousette

Kryddiga, söta och goda kalljästa vörtfrallor med med tranbär som inte behöver knådas!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vörtfrallor

Portioner: 10-12 st

Ingredienser

25 g jäst
3 dl mjölk
2 dl vatten
3 dl torkade tranbär
4 msk vörtkrydda
2 msk neutral olja
1,5 tsk salt
3 msk mörk sirap
10-12 dl vetemjöl

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12 stst

Ingredienser

25 g jäst
3 dl mjölk
2 dl vatten
3 dl torkade tranbär
4 msk vörtkrydda
2 msk neutral olja
1,5 tsk salt
3 msk mörk sirap
10-12 dl vetemjöl

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att smula jästen i en bunke. Lös upp det i mjölk och vatten. Ha sedan ner tranbär, vörtkrydda, neutral olja, salt, mörk sirap och vetemjöl.
  2. Arbeta ihop allting till en kladdig deg. Plasta in och låt stå i kylskåpet för att jästa under natten.
  3. Morgonen därpå är det bara att stjälpa upp degen på mjölat bord, dela upp frallor och sen grädda i mitten av ugnen på 225 grader, över- och undervärme, i ungefär 20 minuter. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Börja med att smula jästen i en bunke. Lös upp det i mjölk och vatten. Ha sedan ner tranbär, vörtkrydda, neutral olja, salt, mörk sirap och vetemjöl.
  2. Arbeta ihop allting till en kladdig deg. Plasta in och låt stå i kylskåpet för att jästa under natten.
  3. Morgonen därpå är det bara att stjälpa upp degen på mjölat bord, dela upp frallor och sen grädda i mitten av ugnen på 225 grader, över- och undervärme, i ungefär 20 minuter. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?