Tiramisu tres leches

Fotograf: Ulrika Pousette

Tres leches, en himmelskt saftig och mjuk kaka dränkt i tre sorters mjölk.

När jag var på fikasafari i London i somras så testade jag en massa milk cakes, tres leches. Både den klassiska varianten och olika smaksättningar. Jag har inte kunnat sluta tänka på dem sedan dess och blev inspirerad att testa egna varianter. Först ut har vi en med smak av tiramisu!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Tiramisu tres leches

Ingredienser

Kaka:
5 ägg
0,75 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Mjölkblandning:
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
1 burk osötad kondenserad mjölk à 410g
2 dl vispgrädde
2 msk snabbkaffe

Mascarponekräm:
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Kakao att pudra över

Tips!

  • Ska du inte servera kakan direkt kan du vänta med att pudra med kakao till servering.

Dela receptet

Ingredienser

Kaka:
5 ägg
0,75 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Mjölkblandning:
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g
1 burk osötad kondenserad mjölk à 410g
2 dl vispgrädde
2 msk snabbkaffe

Mascarponekräm:
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Kakao att pudra över

TIPS!

  • Ska du inte servera kakan direkt kan du vänta med att pudra med kakao till servering.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diamerer på 24 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp till dubbel storlek.
  3. Vänd försiktigt ner vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Stick små hål i kakan med hjälp av en gaffel så fort den kommit ut ur ugnen. Låt svalna medan du blandar ihop mjölkblandningen.
  6. Mjölkblandning: Blanda ihop alla ingredienserna till mjölkblandningen i en bunke. Se till att så mycket av kaffet som möjligt löser upp sig i blandningen innan du häller den över kakan.
  7. Häll blandningen försiktigt över kakan, lite i taget så att den hinner suga åt sig all vätska.
  8. Mascarponekräm: Se till att både vispgrädde och mascarpone är kylskåpskalla. Vispa ihop dem tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott.
  10. Bre ut krämen över kakan. Pudra med kakao. Servera direkt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diamerer på 24 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp till dubbel storlek.
  3. Vänd försiktigt ner vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Stick små hål i kakan med hjälp av en gaffel så fort den kommit ut ur ugnen. Låt svalna medan du blandar ihop mjölkblandningen.
  6. Mjölkblandning: Blanda ihop alla ingredienserna till mjölkblandningen i en bunke. Se till att så mycket av kaffet som möjligt löser upp sig i blandningen innan du häller den över kakan.
  7. Häll blandningen försiktigt över kakan, lite i taget så att den hinner suga åt sig all vätska.
  8. Mascarponekräm: Se till att både vispgrädde och mascarpone är kylskåpskalla. Vispa ihop dem tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott.
  10. Bre ut krämen över kakan. Pudra med kakao. Servera direkt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Ska du inte servera kakan direkt kan du vänta med att pudra med kakao till servering.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?