Så här gör du:
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke av glas eller metall. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
- Ta bort bunken från värmen och låt chokladen svalna.
- I en annan bunke av glas eller metall har du ner äggvitorna och strösockret. Ställ bunken över kastrullen med sjudande vatten och värm upp till 55-60 grader under omrörning eller tills sockerkristallerna smält.
- Ta bort bunken från värmen och vispa med elvisp tills du får en tjock, blank maräng och undersidan av bunken svalnat.
- Ringla ner den smälta chokladen och blanda FÖRSIKTIGT och bara med några enstaka drag med slickepotten så att du inte förlorar alltför mycket av den tydliga kontrasten mellan choklad och maräng.
- Klicka ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda marängerna i mitten av ugnen i 1 h innan du stänger av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen och så att marängerna fortsätter att gräddas på eftervärme.
- När marängerna svalnat helt och hållet är det bara att servera dom som dom är direkt eller förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.