Pepparkakscookies

Fotograf: Ulrika Pousette

Härligt chokladiga pepparkakscookies med ett knastrigt sockertäcke, perfekt att doppa i ett glas mjölk!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pepparkakscookies

Portioner: ca 15 cookies

Ingredienser

200 g mörk choklad
1 dl farinsocker
125 g smör
2 tsk mjölk
3 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakaopulver
3,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk majsstärkelse

Strösocker att rulla kakbollarna i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 15 cookiesst

Ingredienser

200 g mörk choklad
1 dl farinsocker
125 g smör
2 tsk mjölk
3 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakaopulver
3,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk majsstärkelse

Strösocker att rulla kakbollarna i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att grovhacka mörk choklad och ställ åt sidan.
  2. Gör degen genom att mixa ihop smör och farinsocker krämigt med en elvisp.
  3. Sen har du i mjölk, pepparkakskryddor, kakao, bakpulver, majsstärkelse och vetemjöl och arbetar ihop till en jämn deg.
  4. Ha sedan ner den mörka chokladen och låt degen stå i kylskåpet i minst en timme.
  5. Rulla degen seden till bollar och rullar dem i strösocker.
  6. Placera kakbollarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda kakorna i mitten av ugnen, över- och undervärme på 175 grader i ungefär 10 minuter.
  7. Medan kakorna fortfarande är varma trycker du till dem lite lätt för att skapa ett fint sprucket mönster.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Börja med att grovhacka mörk choklad och ställ åt sidan.
  2. Gör degen genom att mixa ihop smör och farinsocker krämigt med en elvisp.
  3. Sen har du i mjölk, pepparkakskryddor, kakao, bakpulver, majsstärkelse och vetemjöl och arbetar ihop till en jämn deg.
  4. Ha sedan ner den mörka chokladen och låt degen stå i kylskåpet i minst en timme.
  5. Rulla degen seden till bollar och rullar dem i strösocker.
  6. Placera kakbollarna på plåtar med bakplåtspapper och grädda kakorna i mitten av ugnen, över- och undervärme på 175 grader i ungefär 10 minuter.
  7. Medan kakorna fortfarande är varma trycker du till dem lite lätt för att skapa ett fint sprucket mönster.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?