Rocky road kladdkaka

Reklam för Odense

Rocky road kladdkaka, det absolut bästa av två världar med god chokladsmak, färgglad & krispig topping från ODENSE 🍫

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Rocky road kladdkaka

Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g mjölkchoklad
15 g smör (ca 1 msk)
1 dl vispgrädde

Dekoration:
50 g rubyknappar
0,5 dl valfri choklad från Odense
0,5 dl grovhackade jordnötter
0,5 dl mini marshmallows

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8 bitarst

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g mjölkchoklad
15 g smör (ca 1 msk)
1 dl vispgrädde

Dekoration:
50 g rubyknappar
0,5 dl valfri choklad från Odense
0,5 dl grovhackade jordnötter
0,5 dl mini marshmallows

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Glasyr: Börja med att göra mjölkchokladganachen, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  8. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  9. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  10. Toppa kladdkakan med glasyren och garnera med rubyknappar, chokladen, mini marshmallows och jordnötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Glasyr: Börja med att göra mjölkchokladganachen, då den behöver några timmar på sig att tjockna och bli krämig.
  8. Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
  9. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
  10. Toppa kladdkakan med glasyren och garnera med rubyknappar, chokladen, mini marshmallows och jordnötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?