Så här gör du:
- Sätt ugnen på 80 grader varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
- När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
- Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
- Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn, innan du serverar dem eller förvarar i en lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.