Lemon posset

Fotograf: Ulrika Pousette

Inlägget innehåller reklam för min webshop.

Lemon posset är en enkel men otroligt läcker efterrätt som kommer få dina smaklökar att jubla! Denna krämiga och fräscha dessert är perfekt för sommarens varma dagar och görs på bara få ingredienser.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lemon posset

Portioner: 4-6

Ingredienser

3 dl vispgrädde (300g)
1 dl socker (90g)
½ dl citronsaft (50g)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4-6st

Ingredienser

3 dl vispgrädde (300g)
1 dl socker (90g)
½ dl citronsaft (50g)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Sänk temperaturen till medel och låt koka försiktigt i ca 1 – 2 minuter. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Rör ner finrivet citronskal och citronsaft tills du har en jämn smet.
  3. Fördela smeten i 4 glas eller 6 urgröpta citronhalvor med hjälp av en doseringstratt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Sänk temperaturen till medel och låt koka försiktigt i ca 1 – 2 minuter. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Rör ner finrivet citronskal och citronsaft tills du har en jämn smet.
  3. Fördela smeten i 4 glas eller 6 urgröpta citronhalvor med hjälp av en doseringstratt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.2 13 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leila
Leila
1 year ago

Hejhej,

Skulle vilja göra detta recept nu till helgen, men står inget om vad man gör efter man doserat upp smeten. Ska det stå i kylen ett visst antal timmar?

Karin
Karin
1 year ago

Vilket toppenrecept! Har massor av citroner som grannen ger oss; nastan en enhel matkasse i veckan!!

Camilla Sara Fransson
Camilla Sara Fransson
1 year ago

Så gott! Kan man använda laktosfri grädde?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?