Receptet ger 16 stora eller 24 små smulpajsgrottor.
- Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål. Ställ åt sidan.
- Knäckig smuldeg: I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
- Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet. Ställ åt sidan.
- Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
- Dela degen i 16 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
- Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
- Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med bärfyllning, toppa med knäckig smuldeg och grädda smulpajsgrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Det står 1dl sylt i receptet, truckfelsnisse? 🥰