Fluffig sockerkaka med lättvispad grädde & färska jordgubbar. En perfekt grej att baka när man är sugen på jordgubbstårta men inte riktigt orkar hålla på och pyssla alldeles för länge i köket.
Glad nationaldag allihopa! Det är väl nästan ett måste att äta jordgubbstårta idag? Jag åt iallafall detta till lunch idag. Lite som en jordgubbstårta men i en genvägsvariant. Fluffig sockerkaka med smak av citron, lättvispad grädde och färska jordgubbar. Sommar på en tallrik!
Receptet bakade jag i min nya sockerkaksform som du hittar HÄR! (adlink). Jag bakar bara i dessa formar då de inte bara har ett vackert mönster utan också leder värme väldigt bra på ett sätt som ger jämnare och snabbare gräddning.
Författare: Camilla Hamid
Citron? 🤔☺️🌸☀️
🍋🥰
Ser riktigt smaskigt ut. Som tårta men enklare 👍🥰😋
Eller hur? 🤩❤️
Hej! Om man vill få en liten citron känsla istället för citron skal kan man använda citron juice? Isf hur mycket eller ska man skippa det då
Hejhej! När man använder citronsaft så tillför man vätska till smeten vilket påverkar konsistensen och ofta även gräddningstiden. Dessutom så avdunstar vätska under gräddningen och ger därmed mindre smak än vad skalet gör. Så summan av kardemumman: det går men kan ge ett litet annat resultat än vad man tänkt sig ❤️
Testat ett par gånger nu men den blir inte klar på långa vägar, testat i 2 ugnar 🤔
Hejhej! Testa att sänka temperaturen ytterligare, placera kakan längst ner i ugnen och stå där i 1-1h 15 min ❤️
Hur många minuter till socker kakan det står inte på din recept
Jag har bakat klart min socker kaka
Vad fin den blev 😍
Tack camilla
Kan jag halvera mängden socker utan att det påverkar nåt annat eller behöver jag ändra något mer?