Vegansk sockerkaka

Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Ni är många som efterfrågat fler veganska recept och eftersom att er önskan är min lag så har jag ordnat så att fler recept utan smör, ägg och mjölk finns på lager och kommer att publiceras framöver. Först på tur har vi vegansk sockerkaka. Den här veganska sockerkakan är oerhört saftig och god och bakas med Khoisan Teas äggersättare.

Äggersättaren är en ny produkt i Khoisan Teas sortiment som jag testat sedan en tid tillbaka i flera olika sorters mjuka kakor. Alltfrån cupcakes till rulltårtor, kladdkakor och såklart sockerkaka. Med Khoisan Teas äggersättare blir det enkelt att baka utan ägg. Khoisan Teas äggersättare kommer i pulverformat och 1 ägg motsvaras ungefär av 1 msk äggersättare som blandas ut med 2 msk vatten och sedan ner i den smet som man vill byta ut äggen i.

Khoisan Teas äggersättare är vegansk, glutenfri, laktos- och mjölkproteinfri. Och viktigast av allt – den ger en riktigt saftig och god vegansk sockerkaka! En perfekt ersättare för dig som vill baka utan ägg men fortfarande vill baka riktigt gott.

Äggersättaren finns att köpa på alla matvarukedjor: ICA, Coop, Willys, Hemköp och Citygross. Den finns även Delitea.se där du just nu får 15% på hela Khoisan Teas sortiment om du anger koden CAMILLA15 i kassan (gäller till 7/8 – 2020).

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
sockerkaka utan ägg

Vegansk sockerkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

2 msk Khoisan Tea äggersättare
4 msk vatten
6 dl vetemjöl
1 msk Khoisan Tea bakpulver
2 dl strösocker
2 dl sojamjölk
2 dl rapsolja

Tips!

  • Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

2 msk Khoisan Tea äggersättare
4 msk vatten
6 dl vetemjöl
1 msk Khoisan Tea bakpulver
2 dl strösocker
2 dl sojamjölk
2 dl rapsolja

TIPS!

  • Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör (behöver rymma minst 1 liter).
  2. Blanda ihop Khoisan Tea äggersättare med hälften av vattnet i en liten skål tills du får en tjock och klumpfri smet. Ha sedan i resten av vattnet. Ställ åt sidan.
  3. Ta fram två bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl och Khoisan Tea bakpulver och i den andra blandar du ihop strösocker, sojamjölk och rapsolja.
  4. Blanda ner äggersättningsblandningen i bunken med strösocker, sojamjölk och rapsolja och rör sedan ner lite av mjölblandningen i taget under konstant omrörning tills du får en tjock och jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan på ett galler för att svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med växtbaserad vispgrädde och färska jordgubbar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör (behöver rymma minst 1 liter).
  2. Blanda ihop Khoisan Tea äggersättare med hälften av vattnet i en liten skål tills du får en tjock och klumpfri smet. Ha sedan i resten av vattnet. Ställ åt sidan.
  3. Ta fram två bunkar. I den ena blandar du ihop vetemjöl och Khoisan Tea bakpulver och i den andra blandar du ihop strösocker, sojamjölk och rapsolja.
  4. Blanda ner äggersättningsblandningen i bunken med strösocker, sojamjölk och rapsolja och rör sedan ner lite av mjölblandningen i taget under konstant omrörning tills du får en tjock och jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan på ett galler för att svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med växtbaserad vispgrädde och färska jordgubbar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Filip
Filip
4 years ago

Kan man använda sig utav kikärtsspad (aquafab) istället för denna ägg ersättningen? Och isåfall hur mycket ska man ha 🙂

Agnetha
Agnetha
4 years ago

Kan man göra denna glutenfri?

Maria
Maria
3 years ago

Det står på produkten äggersättare ett recept på sockerkaka med citron! Men hur mycket citron ska man ha? För sen ser man inget mer…

Lena
Lena
3 years ago

Tack för alla tips😀 Passar den att skära till tårtbotten?

Klas Öman
Klas Öman
3 years ago

Tack för förmedlandet av denna sockerkaka.
Beträffande tårtbotten. Denna smet fungerar till Sans-Rival, med iblandad mandelmassa.
Åter igen tack för engagemang, god vilja och förmedlandet. .

Birgitta Henriksson
Birgitta Henriksson
2 years ago

Hej Camilla
Jag undrar ska man alltid lägga på 1dl om man byter ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix?

Tips!

  • Gör din veganska sockerkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?