Så här gör du:
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör och 2 dl strösocker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt en äggula i taget och vispa mellan varje äggula. Vispa till sist ner mjölken. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bre ut smeten på bakplåtspappret.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt 2 dl strösocker, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank och fast maräng. Bre ut marängen över kaksmeten i formarna. Dekorera med mandelflarn.
- Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt botten svalna helt och hållet innan du fyller och rullar ihop den.
- Skölj jordgubbarna noggrannt och låt dem torka på hushållspapper. Vispa grädden till mjuka toppar och bre ut den på kaksidan av botten (marängsidan är den som ska vara utåt när vi rullar ihop pinocchiorulltårtan.
- Skär av bladen på jordgubbarna och skär dem sedan i mindre bitar. Strö jordgubbsbitarna över gräden och rulla sedan ihop rulltårtan längs med långsidan.
- Lägg rulltårtan på ett fat eller skärbräda innan du dekorerar den med florsocker. Servera rulltårtan direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
[…] du tårtor med jordgubbar? Då tycker jag att du ska prova min Pinocchiorulltårta […]
[…] på pinocchiotårta som jag bakat genom åren: klassisk pinocchiotårta, pinocchiokladdkaka och pinocchiorulltårta, så slog det mig att det säkert skulle vara jättegott att göra en chokladvariant. Sagt och […]
Kan man göra den dagen innan?
I din pinocchio tårta har du philadelphiaost blandat med grädde, men inte i den här blandningen. Varför? 😊
Hur blir marängen när den stått i kylskåpet över natten? 😊 tänkte baka den till jobbet men då får den ju stå i kylskåpet över natten och även halva dagen på jobbet innan det är dags för fikan 😅
Kan man rulla ihop den dagen före?
Hur kan man göra denna vegansk till midsommar? ❤️
I nord Norge så hette den Verldens Beste 😀