Vad händer om man gör en liten grop i sina chokladbollar och fyller dem med kolasås, strax efter att man format dem och rullat dem i kokosflingor? Jo, man får chokladbollsgrottor! Chokladbollar som är formade precis som hallongrottor men som består av krämig chokladbollssmet, täckt i kokosflingor och fylld med härlig kolasås med flingsalt. En riktig drömkaka…eller drömboll?
Vegansk kola
Ingredienser:
75 g mjölkfritt margarin
1,5 dl ljus sirap
2 msk glykossirap
3 dl strösocker
2,5 dl växtbaserad vispgrädde (havre-, soja- eller kokos)
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör såhär:
- Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 125 grader (tar ca 30 min, gör kulprovet om du inte har termometer) på medelvärme. Rör om försiktigt då och då.
- Låt kolan svalna lite i rumstemperatur innan du fyller dina chokladbollsgrottor med den.