Så här gör du:
- Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och farinsocker riktigt krämigt med elvisp.
- Tillsätt mjölken och vispa lite till.
- Sikta ner vetemjölet och arbeta ihop till en deg för hand bara precis tills det går ihop till en jämn smet. Inte mer än så!
- Tillsätt den mörka chokladen och arbeta in den för hand i degen bara precis tills bitarna fördelat sig jämn i degen.
- Dela degen i 16 lika stora delar. Platta till varje del lite i handen och lägg en dumlekola i mitten. Vik över kanterna och rulla ihop till en jämn boll. Upprepa för alla degbitar.
- Lägg bollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställ i kylen för att kallna i minst 1 h. Ju kallare de är desto lättare kommer det att bli att doppa dem snyggt i choklad.
- Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält försiktigt över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Rör ner oljan och låt svalna.
- Doppa varje boll i chokladen och låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka bollen på den kalla brickan. Garnera med flingsalt precis innan chokladen stelnar helt och hållet.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåp. Funkar utmärkt att frysa in men blir snyggast att frysa in om du gör det utan chokladen runtom.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.