Kladdkaka med oreofrosting

Jag vet att uppdateringen här inne inte har varit som den brukar men tiden har inte ägnats åt något annat än bakning ändå. Vi är i slutspurten av att göra bok nummer två och den blir helt fantastisk! Hursomhelst, söndag idag och jag har längtat efter att dela det här receptet med er. Kladdkaka med oreofrosting! Kladdig kladdkaka toppad med drömmig cream cheese frosting med massor med oreokross i. Ni bara måste prova.

Receptet funkar bra både att baka i muffinsplåt som jag gjort men också i vanlig rund springform med diameter på 20 cm. Oavsett så får du ut ca 6-8 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med oreofrosting

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (oreofrosting):
400 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 paket oreos à 154 g
grovhackade oreos och mini oreos att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (oreofrosting):
400 g färskost
1,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 paket oreos à 154 g
grovhackade oreos och mini oreos att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt eller i en fodrad springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter om du gör i muffinsplåt och 30 min om du gör i en springform. Låt svalna helt och hållet, minst 4h i kylskåpet men helst över natten, innan du dekorerar med frosting.
  5. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop kylskåpskall vispgrädde och färskost med elvisp till en krämig och fast konsistens. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Mixa 1 paket oreos fint med mixer, stavmixer eller matberedare. Vänd försiktigt ner kexsmulorna i frostingen med slickepott.
  7. Spritsa ut frostingen på kladdkakan. Grovhacka oreos och strö det på frostingen. Dekorera gärna också med mini oreos.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt eller i en fodrad springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter om du gör i muffinsplåt och 30 min om du gör i en springform. Låt svalna helt och hållet, minst 4h i kylskåpet men helst över natten, innan du dekorerar med frosting.
  5. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop kylskåpskall vispgrädde och färskost med elvisp till en krämig och fast konsistens. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  6. Mixa 1 paket oreos fint med mixer, stavmixer eller matberedare. Vänd försiktigt ner kexsmulorna i frostingen med slickepott.
  7. Spritsa ut frostingen på kladdkakan. Grovhacka oreos och strö det på frostingen. Dekorera gärna också med mini oreos.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
NHK
NHK
4 years ago

Sjukt god kaka, blir extra god dagen efter!

Anddiz
Svara till  NHK
3 years ago

Det håller jag med om 😍

Jessica
Jessica
4 years ago

Väldigt mäktiga men goda, rekommenderar att göra i mindre formar!

Liselotte
Liselotte
4 years ago

Om man vill göra en glutenfri är det samma mängd mjöl?

Linnea
Linnea
3 years ago

Hej!
Om man väljer att baka dessa i muffinsplåt, vilken typ av formar ska man ha då? Och ungefär hur många blir det?

Emma
Emma
2 years ago

Hur många blir det om man gör i muffinsformar?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?