Knäckig smulpaj med sommarbär

Inlägget är i annonssamarbete med Dansukker

Är inte knäckiga smulpajer bland det finaste vi har? Nu när vi har en massa härliga bär i säsong passar jag verkligen på att göra just mycket smulpajer. Det är så kravlöst att baka och så gott att äta. Perfekt sensommarfika helt enkelt.

Jag gör min smuldeg med Dansukker Rörsocker för att göra den knäckig utan att den blir sötsliskig. Den söta smaken blir inte lika framhävande tack vare att rörsocker inte är lika raffinerat som vanligt strösocker. För att bärfyllningen ska bli fyllig och fast och inte gojsig och vattnig (och därmed också förstöra knäckigheten i smuldegen) så använder jag Dansukker Syltsocker som innehåller lite pektin.

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger en paj på 6-8 bitar. En steg för steg-video på hur du gör den här himmelska pajen, hittar du på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Knäckig smulpaj med sommarbär

Portioner: 6-8

Ingredienser

Fyllning:
500 g bär av valfri sort, gärna färska. Jag använde björnbär
och blåbär, men ta det du har hemma.
0,5 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse

Knäckig smuldeg:
175 g smör
2 dl Dansukker
Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
Vaniljglass till servering

Tips!

  • Gör pajen vegansk (mjölkfri) genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin
  • Pajen gör du enkelt glutenfri genom att byta ut havregryn mot glutenfria havregryn och vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Fyllning:
500 g bär av valfri sort, gärna färska. Jag använde björnbär
och blåbär, men ta det du har hemma.
0,5 dl Dansukker Syltsocker
2-3 tsk potatismjöl eller majsstärkelse

Knäckig smuldeg:
175 g smör
2 dl Dansukker
Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
Vaniljglass till servering

TIPS!

  • Gör pajen vegansk (mjölkfri) genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin
  • Pajen gör du enkelt glutenfri genom att byta ut havregryn mot glutenfria havregryn och vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
  3. Smält smöret till degen i en kastrull.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smält smör och ljus sirap. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Fördela bärfyllningen i botten på pajformen. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
  3. Smält smöret till degen i en kastrull.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen i en bunke. Tillsätt smält smör och ljus sirap. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Fördela bärfyllningen i botten på pajformen. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Gör pajen vegansk (mjölkfri) genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin
  • Pajen gör du enkelt glutenfri genom att byta ut havregryn mot glutenfria havregryn och vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?