Så här gör du:
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret och blanda ihop med kexen och kakao till en formbar massa.
- Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
- Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
- Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Bre ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 h innan servering men helst längre än så.
- Under tiden kan du göra glasyren. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
- Lossa cheesecaken från formen, lägg upp på ett fat. Bre ut glasyren på cheesecaken och dekorera med kokosflingor.
- Förvara cheesecaken i kylskåpet eller servera direkt!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Kanske en dum fråga men ska kaffet till glasyren vara bryggt eller ej?😇
Tack för många goda recept och för all inspiration!
Hej bästa du! Kaffet ska vara bryggt 🙂
Hej! Går denna att frysa?💕
Hejhej! Funkar utmärkt 😀
Kan jag göra kärleksmumskakan en dag i förväg eller är det bäst att göra den på förmiddagen innan den ska serveras på eftermiddagen?