När jag inte vet vad jag ska baka, så är no bake cheesecake alltid ett säkert kort. Dagens cheesecake är en riktigt sommarcheesecake med superfräscha och goda smaker. Vit chokladcheesecake med spröd digestivebotten, krämig cheesecake smaksatt med vit choklad och limezest som sedan toppas med massor av färska jordgubbar.
När jag bakat klart den här cheesecaken och tog min första tugga så slogs jag av massa minnen från min tid på ett konditori som jag jobbade på i tonåren. Jag hade hand om disken och fick ibland stå i kassan så stod inte direkt och bakade. Ibland när det blev bakverk över som inte kunde säljas så fick vi med oss hem och en av mina favoriter var en cheesecake med limezest som påminde om just denna. Ni bara måste prova!
Åh😍
Står den sig i kylen om man gör den dagen innan?
Ja 😀
Om man vill skippa lime fungerar det?
Hej! Kan man förvara den i frysen eller måste den stå i kylskåp? Känns som att det är enormt mycket färskost jämfört med andra recept, stämmer det med 900 g? Tacksam för svår ☺ Dina recept är underbara ❤
Denna var såå god❣️ Varifrån har du fått kakfatet ifrån, det var så fint😍?
Jättegod! Min blev en aning kletig trots att den stått i kylen flera timmar, så jag ställde den i frysen några minuter strax innan servering, funkade jättebra.
Bild
[…] Inspiration till receptet har jag fått från Camilla på MyKitchenStories. […]
Kan man göra den direkt i glas och servera?
Ja funkar utmärkt 🙂
Hur mycket väger 15 degisivkex?
Drygt 240 g 😊
Går det frysa in denna? Tänker så man kan göra den några dagar i förväg. 😊
Det går superbra! Bara att dekorera innan servering 🤩
Går det att göra i förväg och frysa? 😊
Hej hej! Det går jättebra, dekorera strax innan servering! ☺️
Ska man först vispa grädden lite tjockare och sen röra ner osten ?
Hej hej! Vispa grädden och färskosten samtidigt ☺️💕
Åh! Ska man förvara i frys eller kyl om man gör den dagen innan?❤️
Det går bra att förvara den i kylen då 🥰
Om man fryser den hur långt innan servering ska man ta fram den då, eller går det bra att låta den stå i kylen två dygn?
Hejhej! Två dagar i kyl funkar 🙂 <3
Hej! Denna ser fantastisk ut 👌🏼 tror du man kan blanda ner lite mixade jordgubbar i själva smeten för att få den mer jordgubbig 🙃?
Hejhej! Tack så mycket 🙂 Har du i jordgubbar i smeten så tillför du även vätska vilket gör den mer isig än krämig <3
Kan man göra den laktosfri också genom att bara byta ut mot laktosfria ingredienser eller kommer den bli annorlunda?
Om man fryser den hur långt innan servering ska man ta fram den?
Hejhej! Ta fram den en halvtimme innan så blir det bra 😍
Älskar dina recept! Kan man ha vanlig marabou mjölkchoklad istället för vit? 😍
Funkar utmärkt 🥰
Funkar det att göra den laktosfri?
Hej! Vad blir skillnaden på om man har i florsocker vs strösocker?
Hejhej! Cheesecaken blir i detta recept fastare av att ha strösocker istället för florsocker ❤️
Väldigt god smak!!!! Lagom söt blandad med disket limebeska. Yiam!
Blev dock en aning krämig trot att det satt i kylen från dagen innan.
Wow, vilken fin cheesecake du bakat 😍
Kan man lägga i lite gelatin för stabiliteten?
Hejhej, det kan du. Läs på förpackningen för anvisningar ☺️
Kan man göra botten på drömmar istället för digistivekex?
Jättegod cheesecake!
Skulle dock till nästa gång göra en halv sats av själva creamcheesesmeten, då jag föredrar mer smak från digestivekexen. Det är såklart en smaksak men upplevde att det blev lite väl mycket creamcheesesmet.
Vad kul att du gillade den! 🤩 Det går superbra att anpassa 👍🏼
Stämmer det med 900g färskost?
Ser jättegod ut! Blir den bra om man byter till laktosfria alternativ? Varför ska man ha dubbelt så många glutenfria kex?