No bake nougatpaj

Inlägget innehåller reklam för min bakbok “Baka utan ugn”

Medan jag ivrigt inväntar att min bakbok “Baka utan ugn” ska gå till tryck så sysselsätter jag mig med att ta fram ännu fler no bake recept haha. En kan ju tro att jag fått slut på no bake idéer sen jag gjorde hela 60 helt nya recept till min bok men icke! Jag känner mig tvärtom mer inspirerad än någonsin till fler recept som bakas utan ugn. Näst på tur står denna ljuvliga no bake nougatpaj!

Sprött pajskal gjort på digestive, fyllt med drömmigt len dubbelnougatganache. Allt du behöver för att göra den här pajen är 4 ingredienser och det är med dekorationen inräknat! Hur bra?

Tycker du om den här typen av recept, där man inte behöver ta omvägen via ugnen och ändå få förbluffande gott resultat så kommer du att ÄLSKA min bakbok “Baka utan ugn”. Den är nämligen proppfylld med hela 60 nya recept med allt från tårtor, bakelser, pajer, cheesecakes, småkakor och mycket mer som bakas utan ugn. Boken kommer ut 30/4 men du kan redan nu förhandsbeställa den till rabatterat pris HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake nougatpaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

75 g smör
10 stycken digestivekex
9 paket dubbelnougat à 43 g
2 dl vispgrädde
ytterligare 1 paket dubbelnougat och 2 dl vispgrädde att dekorera pajen med

Tips!

  • Den här pajen funkar utmärkt att frysa in i flera månader utan dekoration.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

75 g smör
10 stycken digestivekex
9 paket dubbelnougat à 43 g
2 dl vispgrädde
ytterligare 1 paket dubbelnougat och 2 dl vispgrädde att dekorera pajen med

TIPS!

  • Den här pajen funkar utmärkt att frysa in i flera månader utan dekoration.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakar jag i en rund pajform med diameter på 20 cm.

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform. Låt pajformen stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
  4. Bryt nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka (när du ser första bubblan).
  6. Häll vispgrädden över nougaten och rör om till en jämn smet.
  7. Fyll pajskalet med nougatfyllningen och ställ tillbaka pajformen i kylskåpet så att fyllningen kan stelna, minst 1h.
  8. Dekorera din paj med vispad grädde och dubbelnougat. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg

Video

Receptet bakar jag i en rund pajform med diameter på 20 cm.

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform. Låt pajformen stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
  4. Bryt nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål.
  5. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka (när du ser första bubblan).
  6. Häll vispgrädden över nougaten och rör om till en jämn smet.
  7. Fyll pajskalet med nougatfyllningen och ställ tillbaka pajformen i kylskåpet så att fyllningen kan stelna, minst 1h.
  8. Dekorera din paj med vispad grädde och dubbelnougat. Servera direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Den här pajen funkar utmärkt att frysa in i flera månader utan dekoration.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?