Snickersbiskvier

Jag är så glad över dagens recept som är en helt ny biskvi! Nämligen snickersbiskvier. När idén väcktes hos mig var jag faktiskt lite osäker på om det ens skulle gå att jämföra men det gick hur bra somhelst och resultatet är en drömgod biskvi med segmjuk jordnötsbooten, jordnötsnougat, kola med jordnötter och mjölkchoklad med lite flingsalt. En perfekt balans mellan sött och salt. Älskar ni snickers så kommer ni att älska de här biskvierna!

Botten på dessa biskvier består alltså av en jordnötsmassa istället för mandelmassa. Jag gick verkligen all in med jordnötstemat på de här biskvierna. Om du inte tycker om mjölkchoklad funkar det utmärkt att byta ut den mot samma mängd mörk choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Snickersbiskvier

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (jordnötsbotten):
200 g saltade och rostade jordnötter
2 dl strösocker
2 äggvitor

Ingredienser (fyllning):
1 burk marshmallowfluff à 213 g
1,5 dl jordnötssmör
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 dl saltade och rostade jordnötter

Ingredienser (topping):
200 g mjölkchoklad
2 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
flingsalt att dekorera med

Tips!

  • Det går jättebra att frysa in biskvierna flera veckor innan servering så länge du inte täcker dem med choklad. Annars riskerar du att chokladen svettas när de tinat.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (jordnötsbotten):
200 g saltade och rostade jordnötter
2 dl strösocker
2 äggvitor

Ingredienser (fyllning):
1 burk marshmallowfluff à 213 g
1,5 dl jordnötssmör
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 dl saltade och rostade jordnötter

Ingredienser (topping):
200 g mjölkchoklad
2 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
flingsalt att dekorera med

TIPS!

  • Det går jättebra att frysa in biskvierna flera veckor innan servering så länge du inte täcker dem med choklad. Annars riskerar du att chokladen svettas när de tinat.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa jordnötterna till ett fint mjöl i matberedare.
  3. Tillsätt strösockret och blanda väl för hand.
  4. Mät upp äggvitorna i en mindre skål och vispa upp lätt för hand med en gaffel. Blanda ner äggvitevispet i socker- och jordnötsblandningen tills du får en formbar massa.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut jämnstora bottnar, med ordentligt med mellanrum.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills dess att de fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt innan du fyller dem.
  8. Blanda ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att de finns ett hål i mitten att lägga karamellfyllningen i. Spara lite att spritsa ut över karamellfyllningen.
  9. Hacka jordnötterna till fyllningen fint och blanda ihop de med den karamelliserade mjölken.
  10. Fyll hålet i nougatspritsningen med jordnötskaramell och toppa med resten av jordnötsnougaten.
  11. Ställ biskvierna i kylskåpet för att bli riktigt kalla i minst 30 minuter.
  12. Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen.
  13. Grovhacka mjölkchokladen och smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner olja och låt svalna.
  14. Doppa varje biskvi i den avsvalnade mjölkchokladen. Toppa med flingsalt och ställ biskvierna i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du serverar dem.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mixa jordnötterna till ett fint mjöl i matberedare.
  3. Tillsätt strösockret och blanda väl för hand.
  4. Mät upp äggvitorna i en mindre skål och vispa upp lätt för hand med en gaffel. Blanda ner äggvitevispet i socker- och jordnötsblandningen tills du får en formbar massa.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut jämnstora bottnar, med ordentligt med mellanrum.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills dess att de fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Låt bottnarna svalna helt innan du fyller dem.
  8. Blanda ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att de finns ett hål i mitten att lägga karamellfyllningen i. Spara lite att spritsa ut över karamellfyllningen.
  9. Hacka jordnötterna till fyllningen fint och blanda ihop de med den karamelliserade mjölken.
  10. Fyll hålet i nougatspritsningen med jordnötskaramell och toppa med resten av jordnötsnougaten.
  11. Ställ biskvierna i kylskåpet för att bli riktigt kalla i minst 30 minuter.
  12. Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen.
  13. Grovhacka mjölkchokladen och smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Blanda ner olja och låt svalna.
  14. Doppa varje biskvi i den avsvalnade mjölkchokladen. Toppa med flingsalt och ställ biskvierna i kylskåpet tills chokladen stelnat innan du serverar dem.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sven
Sven
4 years ago

Hej! Jag bor i Norge och vet inte alls var man kan få tag på marshmallowfluff. Går det att byta ut mot något annat? 🥰

Linnea
Linnea
4 years ago

Hej!
Finns det en ersättningsprodukt för karamelliserad mjölk om man är mjölkproteinallergisk?

Tips!

  • Det går jättebra att frysa in biskvierna flera veckor innan servering så länge du inte täcker dem med choklad. Annars riskerar du att chokladen svettas när de tinat.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?