Daimpannacotta

När inspirationen tryter och man ska servera en god efterrätt är en pannacotta med en god choklad som grund, ett säkert och riktigt mumsigt kort. Själv älskar jag daim och det gör sig fantastiskt gott i en pannacotta. Med en snygg dekoration ser det ut som vilket lyxig dessert somhelst. Den här gången toppade jag med frysta hallon som jag lät tina en och en i rumstemperatur och mandelflarn som jag bakade häromdagen.

Med ett segknaprigt mandelflarn och syrliga hallon på toppen blir det här en efterrätt med allt man kan önska sig både i smak- och konsistensväg. Prova själv, vettja!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Daimpannacotta

Portioner: 4

Ingredienser

2 stycken dubbeldaim à 55 g
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
1 dl gelésocker multi
mandelflarn och frysta hallon som du låtit tina en och en i rumstemperatur, att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

2 stycken dubbeldaim à 55 g
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
1 dl gelésocker multi
mandelflarn och frysta hallon som du låtit tina en och en i rumstemperatur, att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka daimen.
  2. Tillsätt grovhackad daim och vispgrädde i en kastrull och smält samman till en jämn smet på låg värme under konstant omrörning.
  3. Tillsätt gelésocker och vaniljsocker och låt koka upp på hög värme i 1,5 minut. Ta bort kastrullen från värmen. Låt svalna i 5 minuter.
  4. Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem i kylskåpet för att stelna i ca 2 timmar innan du serverar med mandelflarn och hallon.
Steg för steg

Video
  1. Grovhacka daimen.
  2. Tillsätt grovhackad daim och vispgrädde i en kastrull och smält samman till en jämn smet på låg värme under konstant omrörning.
  3. Tillsätt gelésocker och vaniljsocker och låt koka upp på hög värme i 1,5 minut. Ta bort kastrullen från värmen. Låt svalna i 5 minuter.
  4. Häll upp pannacottan i 4 glas och ställ dem i kylskåpet för att stelna i ca 2 timmar innan du serverar med mandelflarn och hallon.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CorvusCorvus
CorvusCorvus
4 years ago

Hej! Går det att byta ut gelesockret mot syltsocker eller strösocker med gelatin/agar agar?

Gunilla
Gunilla
2 years ago

Är koktiden rätt? På gelesocker paketet står 30 sekunders koktiden.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?